9.8
(579 reviews)

Beerput ledigen

beerput ledigen

Beerput ledigen is het proces van het verwijderen van afvalwater en slib uit een beerput of septische tank. Het is belangrijk om dit regelmatig te doen om verstoppingen, lekkages en geurhinder te voorkomen. Enkele tekenen dat uw beerput vol is zijn: een trage afvoer, een borrelend geluid, een onaangename geur of een natte plek in de tuin. Als u een van deze symptomen opmerkt, neem dan contact op met Luigi ontstoppingsdienst. Wij zijn gespecialiseerd in beerput ledigen en staan graag voor u klaar.

Heeft u de hulp van een professional nodig?

Waar kunt u het aanmerken dat een beerput vol is?

Een beerput is een reservoir onder de grond waarin huishoudelijk afvalwater wordt verzameld en verteerd. Als de beerput te veel vult, kan dit problemen veroorzaken zoals blokkades, overlopen en geurhinder. Daarom is het noodzakelijk om de beerput geregeld te laten leegmaken door een deskundige opruimingsdienst. Maar hoe weet u dat een beerput vol is?

Er zijn meerdere methoden om te bepalen of uw beerput vol is. Zo moet het slib in de put niet meer zijn dan de helft van de put. De laag op de resten in de put moet ook niet dikker zijn dan 15 cm. Als dat zo is en/of als het slib te hoog komt, moet u de beerput ledigen.
We adviseren u echter om geen inspectie zelf te doen of zelf de beerput leeg te maken. In een beerput bevinden zich namelijk schadelijke gassen. Die kunnen u in een ogenblik verdoven.

SOS, Het water loopt niet!

beerput ledigen

Help, niets spoelt nog door! Alle sanitaire voorzieningen zijn verstopt omdat de beerput vol is. Dit is een vervelend en onhygiënisch probleem dat snel moet worden opgelost. Gelukkig kan het bedrijf Luigi Ontstoppingsdienst u helpen om uw beerput te ledigen. Zij zijn gespecialiseerd in het reinigen en onderhouden van beerputten en rioleringen. Neem vandaag nog contact op met Luigi Ontstoppingsdienst en geniet weer van een propere en frisse badkamer.

Als uw toilet de enige sanitaire voorziening is die niet meer goed functioneert, dan heeft u waarschijnlijk te maken met een lokale verstopping. U kunt proberen om deze zelf te verhelpen met eenvoudige middelen die u thuis heeft. Lukt dit niet, dan kunt u de hulp inroepen van de ruimingsdienst om de verstopping te verwijderen.

In welke regelmatigheid moet ik ledigen?

Het antwoord op uw vraag hangt af van verschillende factoren, zoals het volume van uw septische put, het aantal inwoners in uw woning en de aanwezigheid of niet van een riolering in uw straat. Over het algemeen geldt dat u uw septische put regelmatig moet laten ledigen om ongemakken te voorkomen en de werking ervan te optimaliseren. U kunt de volgende richtlijnen volgen:

Als u nog geen riolering heeft aangelegd, moet u uw septische put elke 3 à 5 jaar laten leegmaken. Dit geldt voor zowel zwart als grijs water.
Als u een gescheiden riolering heeft, hoeft u uw septische put niet te laten leegmaken, maar wordt het wel aanbevolen om dit te doen om de waterzuiveringsinstallatie te onderhouden.
Als u een kleine septische put heeft en een groot gezin, moet u uw septische put vaker laten leegmaken dan iemand met een grotere septische put.
U kunt ook letten op de symptomen die wijzen op een verstopte of lege septische put, zoals:

  • Een verstopte afvoer van het toilet of de douche
  • Onaangename geurtjes in huis
  • Een borrelend geluid in de afvoer

Hier is een tabel met uitleg over de frequentie waarmee u uw beerput moet legen:

Inhoud put

1 persoon

2 persoon

4 persoon

6 persoon

8 persoon

2000 liter

5,8

2,5

1,0

0,4

0,2

3500 liter

12

5,2

2,3

1,3

0,8

5500 liter

18,9

9,1

5,9

4,2

3,3

7500 liter

25,4

12,4

5,9

3,7

2,6

7500 liter

25,4

12,4

5,9

3,7

2,6

7500 liter

25,4

12,4

5,9

3,7

2,6

7500 liter

25,4

12,4

5,9

3,7

2,6

Met deze tips zorg je ervoor dat je de beerput minder vaak leegmaakt

septische put ledigen

Om geld te besparen, wilt u uw beerput zo min mogelijk laten leegmaken. Dat begrijp ik. Maar kunt u dat zelf beïnvloeden? Absoluut. U kunt namelijk verschillende maatregelen nemen om het ledigen van uw put te verminderen. Houd u aan deze tips, dan zorgt u voor een goede werking van de put:

Biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen zijn beter voor het milieu en uw beerput. Ze bevatten geen schadelijke stoffen die het slib verhogen of de bacteriën doden. Kies voor zand of zeep in plaats van chemische producten.

Gebruik alleen dunne wc-papier, zoals katoen of hout. Dik papier kan moeilijk door uw toilet spoelen en kan ook meer slib veroorzaken.

Moeilijk afbreekbare producten kunnen uw beerput verstoppen of beschadigen. Vermijd het doorspoelen van olie of vet, maar ook van tampons, maandverband of tandenborstels. Gooi deze liever in de vuilnisbak.

Gebruik alleen biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, zoals zand of zeep. Vermijd chemische stoffen die het slib in het water kunnen verhogen en de werking van de bacteriën in de put kunnen verminderen.

Past de capaciteit van de put wel bij de omvang van uw gezin? De ledigingsdienst kan dit nakijken en u hierover raadplegen.

Beerput legen: hoe gaat Luigi Ontstoppingsdienst daarvoor zorgen?

De lediger komt met een speciaal zuigvoertuig. Deze heeft een sterke pomp, een lange buis en een reservoir. De vakman legt de buis in de put en zuigt deze leeg. Door de lange buis kan de lediger op een veilige afstand blijven van de put.

Is de put leeg? Dan vervoert uw lediger de resten naar een door de overheid goedgekeurd verwerkingscentrum. U ontvangt daarna een certificaat dat dient als bewijs van een juiste lediging van uw beerput en een correcte verwerking van de inhoud.

Is het een beerput? Of een Septische put?

Een beerput bevat bacteriën die afvalstoffen verteren. Dit verteringsproces moet snel gaan, want de put is niet verbonden met een rioolnetwerk. Daarnaast heeft een beerput slechts één vak. De vertering van uitwerpselen en huishoudelijk afvalwater in beerputten gaat eigenlijk dus langzamer dan in septische putten. Een septische put heeft namelijk twee vakken en is vaak ook nog verbonden met de riolering.

Hoe functioneren Septische put

Een septic tank is een ondergrondse tank die huishoudelijk afvalwater ontvangt en deelt in twee compartimenten. In het eerste compartiment worden de vaste delen van het water gezuiverd door anaerobe bacteriën, die gasvorming en schuimvorming veroorzaken.

In het tweede compartiment worden de drijvende delen van het water gezuiverd door aerobe bacteriën, die geen gassen produceren. Het water wordt vervolgens geloosd op een sloot of beek, of soms op de bodem. Een septic tank is gebaseerd op een geringe afbraak van het aangeboden vuil en kan niet alle stoffen uit het water verwijderen.

Zelf de beerput ledigen?

Het is af te raden om zelf uw volle beerput te ledigen. In de put kunnen giftige gassen vrijkomen die u kunnen bedwelmen of vergiftigen. Het is veiliger en gemakkelijker om uw beerput te laten ledigen door een professionele ruimingsdienst. Zij hebben de juiste apparatuur en kennis om dit te doen.

Daarnaast: wat doet u met de inhoud van de septische put? Het is wettelijk verboden om de inhoud van de put zomaar ergens te lozen: het levert u een flinke boete op.

Beerput ledigen: Maak nu een afspraak!!!

Sla uzelf veel tijd, inspanning en risico over. Een beerput ledigen of een septische put leegmaken op regelmatige tijdstippen is makkelijk te regelen via Luigi Ontstoppingsdienst! U belt naar het nummer op deze pagina of u zendt een bericht via het aanvraagformulier voor direct contact met de lediger. Een beerput of septische put leegmaken en zelfs schoonmaken: Onze team is hierin helemaal gespecialiseerd! Twijfel dus niet, de specialist schrijft uw opdracht meteen op.

Andere ontstoppingsdiensten

Wij raden u aan onze andere ontstoppingsdiensten te bekijken

Veelgestelde vragen

Een beerput (septische put) functioneert zo: vaste en vloeibare organische materialen komen vanuit sanitaire installaties (wasbak, wc, douche,lavabo, bad) in de put. De vaste materialen dalen naar de bodem en worden door bacteriën en enzymen verteerd. Wat vloeibaar is of wordt, klimt naar de oppervlakte en komt door een overloop in het tweede vak. Daar wordt het zuiveringsproces verdergezet. Het resterende, redelijk schone afvalwater wordt naar de riolering gebracht of op oppervlaktewater gestort.

Een beerput of septische put ledigen is een klus voor een professionele ruimingsdienst. Zij hebben de nodige apparatuur, kennis en vergunningen om dit veilig en correct te doen. U kunt online of telefonisch een afspraak maken met een ruimingsdienst bij u in de buurt door onze website.

error: Content is protected !!