9.8
(579 reviews)

Riool ontstoppen

riool ontstoppen

Als uw riool verstopt is, heeft u last van hinderlijke gevolgen. U ruikt een vieze lucht uit uw afvoer, u hoort vreemde geluiden, of het water stroomt niet goed weg in uw huis. Dit zijn tekenen dat u snel iets moet doen om uw riolering te ontstoppen. U kunt zelf proberen om het probleem op te lossen, maar u kunt ook meteen een rioolexpert inschakelen. Die kan uw riool ontstoppen op een professionele manier.

Waarom kiezen voor Luigi Ontstoppingsdienst?

Snelle responstijd

U kunt direct uw rioolspecialist bellen of mailen

Redelijke prijzen

Onze prijzen zijn transparant

Goed opgeleid

Al onze rioolspecialisten zijn goed opgeleid

Spoeddienst

In normale gevallen is uw rioolprobleem binnen 12 uur opgelost

Hoe vindt u de locatie van de verstopte riool?

Voordat u gaat proberen om uw afvoer te ontstoppen met een plopper of een trekveer, is het belangrijk om eerst te achterhalen waar de verstopping zich bevindt. Uw huis heeft namelijk meerdere afvoeren die samen tientallen meters lang zijn en aansluiten op het openbare riool. Het heeft geen zin om zomaar ergens te beginnen met riool ontstoppen, maar u moet elke afvoer apart testen.

U kunt dit doen door een emmer water door elke afvoer te gieten en te kijken hoe snel het water wegloopt. Als het water langzaam of helemaal niet wegloopt, dan zit daar waarschijnlijk de verstopping. U kunt ook een kleurstof aan het water toevoegen om te zien of het water ergens anders tevoorschijn komt. Als dat zo is, dan is er sprake van een lekkage of een breuk in de afvoer.

Als u de locatie van de verstopping heeft gevonden, kunt u proberen om deze te verhelpen met een plopper of een trekveer. Een plopper is een rubberen zuignap die u op de afvoer plaatst en op en neer beweegt om een vacuüm te creëren. Dit kan helpen om de verstopping los te maken. Een trekveer is een lange metalen draad met een haakje aan het uiteinde die u in de afvoer duwt en draait om de verstopping eruit te trekken.

Deze methoden kunnen effectief zijn voor kleine verstoppingen, maar voor grotere of hardnekkige verstoppingen heeft u professionele hulp nodig. Een rioolspecialist kan uw riool ontstoppen met behulp van geavanceerde apparatuur, zoals een hogedrukreiniger of een rioolcamera. Een hogedrukreiniger spuit water onder hoge druk door de afvoer om de verstopping weg te spoelen. Een rioolcamera is een kleine camera die aan een flexibele slang is bevestigd en door de afvoer wordt geschoven om de oorzaak en de locatie van de verstopping te zien.

Het is verstandig om een rioolspecialist in te schakelen als u zelf niet in staat bent om uw riool te ontstoppen, of als u vermoedt dat er meer aan de hand is dan een simpele verstopping. Een rioolspecialist kan uw riool niet alleen ontstoppen, maar ook inspecteren, reinigen, repareren en vervangen indien nodig. Zo voorkomt u verdere schade en overlast aan uw riool.

Advies! Vul een emmer met water en gooi deze in één keer in de afvoer. Zoek naar een draaikolk in de afvoer. Als dit het geval is, is de afvoer waarschijnlijk niet verstopt. Als je geen draaikolk ziet en het water loopt te langzaam weg, dan de afvoer is zeker verstopt.

Hoe ontstaat een verstopping in uw afvoer?

Een van de meest voorkomende problemen met de riolering is een verstopping. Een verstopping kan verschillende oorzaken hebben, die vaak te maken hebben met het doorspoelen van ongeschikte materialen of het beschadigen van de leidingen. Een verstopping kan leiden tot wateroverlast, stankoverlast, borrelende geluiden of een slechte afvoer van het water. Om deze problemen te voorkomen of op te lossen, is het belangrijk om uw riool te ontstoppen. Dit kunt u soms zelf doen, maar in veel gevallen heeft u een professionele rioolspecialist nodig. In dit artikel leggen we uit wat de oorzaken zijn van een verstopte riolering en hoe u uw riool kunt ontstoppen.

De oorzaken van een verstopte riolering

Een verstopte riolering kan verschillende oorzaken hebben, die vaak te maken hebben met het doorspoelen van ongeschikte materialen of het beschadigen van de leidingen. De meest voorkomende oorzaken zijn:

 • Het doorspoelen van vaste stoffen die niet oplosbaar zijn in water, zoals haren, maandverbanden, tampons, babydoekjes, plastic, vet en olie . Deze stoffen hopen zich op in de leidingen en vormen een blokkade voor het water.
 • Het beschadigen van de leidingen door bijvoorbeeld verzakking, boomwortels of corrosie. Dit kan leiden tot lekkages, breuken of vernauwingen in de buizen.

De gevolgen van een verstopte riolering

Een verstopte riolering kan vervelende gevolgen hebben, zoals:

 • Wateroverlast: het water kan niet goed weglopen en kan overstromen of terugkomen in uw huis.
 • Stankoverlast: het water kan gaan rotten en een onaangename geur verspreiden.
 • Borrelende geluiden: het water kan lucht meenemen en borrelen in de afvoer.
 • Slechte afvoer van het water: het water kan langzaam of helemaal niet weglopen uit uw wastafel, douche, bad, toilet of gootsteen.

Hoe kunt u zelf uw riool ontstoppen?

Een van de meest voorkomende problemen met de riolering is een verstopping. Een verstopping kan verschillende oorzaken hebben, die vaak te maken hebben met het doorspoelen van ongeschikte materialen of het beschadigen van de leidingen. Een verstopping kan leiden tot wateroverlast, stankoverlast, borrelende geluiden of een slechte afvoer van het water. Om deze problemen te voorkomen of op te lossen, is het belangrijk om uw riool te ontstoppen. Dit kunt u soms zelf doen, maar in veel gevallen heeft u een professionele rioolspecialist nodig. In dit artikel leggen we uit wat de oorzaken zijn van een verstopte riolering en hoe u uw riool kunt ontstoppen.

De oorzaken van een verstopte riolering

Een verstopte riolering kan verschillende oorzaken hebben, die vaak te maken hebben met het doorspoelen van ongeschikte materialen of het beschadigen van de leidingen. De meest voorkomende oorzaken zijn:

ontstoppen met baking soda
 • U kunt proberen om uw afvoer te ontstoppen met natuurlijke middelen, zoals soda, azijn, heet water of een ontstoppingsmiddel . Deze middelen kunnen helpen om het vuil op te lossen of los te weken.
 • U kunt een ontstopper gebruiken om een vacuüm te creëren in de afvoer en zo de verstopping los te maken . Een ontstopper is een rubberen zuignap die u op de afvoer plaatst en op en neer beweegt.
 • U kunt een ontstoppingsveer gebruiken om de verstopping eruit te trekken . Een ontstoppingsveer is een lange metalen draad met een haakje aan het uiteinde die u in de afvoer duwt en draait.

Advies! Deze methoden kunnen effectief zijn voor kleine verstoppingen, maar voor grotere of hardnekkige verstoppingen heeft u professionele hulp nodig. Een rioolspecialist kan uw riool ontstoppen met behulp van geavanceerde apparatuur, zoals:

 • Een hogedrukreiniger: een hogedrukreiniger spuit water onder hoge druk door de afvoer om de verstopping weg te spoelen.
 • Een rioolcamera: een rioolcamera is een kleine camera die aan een flexibele slang is bevestigd en door de afvoer wordt geschoven om de oorzaak en de locatie van de verstopping te zien.

Een rioolspecialist kan uw riool niet alleen ontstoppen, maar ook inspecteren, reinigen, repareren of vervangen indien nodig. Zo kunt u uw riool weer optimaal laten functioneren en voorkomt u verdere schade en overlast.

Conclusie

Een verstopte riolering is een vervelend probleem dat verschillende oorzaken en gevolgen kan hebben. Om uw riool te ontstoppen, kunt u zelf proberen om uw afvoer te ontstoppen met natuurlijke middelen, een ontstopper of een ontstoppingsveer, maar in veel gevallen heeft u een professionele rioolspecialist nodig. Een rioolspecialist kan uw riool ontstoppen met behulp van geavanceerde apparatuur, zoals een hogedrukreiniger of een rioolcamera. Ook kan een rioolspecialist uw riool inspecteren, reinigen, repareren of vervangen indien nodig. Zo kunt u uw riool weer optimaal laten functioneren en voorkomt u verdere schade en overlast.

Wacht dus niet langer en neem via onze site contact op met de rioolexpert uit uw regio, wij zijn 24/7 bereikbaar.

Voorkom dat uw riool verstopt raakt

doucheputje ontstoppen
Een verstopping in uw afvoer is een vervelend probleem dat u graag wilt voorkomen. Een verstopping kan leiden tot wateroverlast, stankoverlast, borrelende geluiden of een slechte afvoer van het water. Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om uw riool goed te onderhouden en te reinigen. Dit kunt u soms zelf doen, maar in sommige gevallen heeft u een professionele rioolspecialist nodig. In dit artikel geven we u enkele tips en adviezen over hoe u een verstopping in uw afvoer kunt voorkomen:
Hoe kunt u een verstopping in uw riool voorkomen?
Een verstopping in uw afvoer kan verschillende oorzaken hebben, die vaak te maken hebben met het doorspoelen van ongeschikte materialen of het beschadigen van de leidingen. Om een verstopping in uw afvoer te voorkomen, kunt u de volgende maatregelen nemen:
 • Spoel geen vaste stoffen door die niet oplosbaar zijn in water, zoals haren, maandverbanden, tampons, babydoekjes, plastic, vet en olie. Deze stoffen hopen zich op in de leidingen en vormen een blokkade voor het water. Gebruik een zeefje of een rooster om te voorkomen dat deze stoffen in de afvoer komen.
 • Spoel regelmatig heet water door de afvoer om het vuil weg te spoelen. U kunt ook een natuurlijk middel gebruiken, zoals soda, azijn of een ontstoppingsmiddel, om het vuil op te lossen of los te weken. Let op dat u geen chemische middelen gebruikt die de leidingen kunnen aantasten of schadelijk zijn voor het milieu.
 • Controleer regelmatig de staat van uw leidingen en laat ze indien nodig repareren of vervangen. De leidingen kunnen beschadigd raken door bijvoorbeeld verzakking, boomwortels of corrosie. Dit kan leiden tot lekkages, breuken of vernauwingen in de buizen. Laat een professionele loodgieter uw leidingen inspecteren en repareren of vervangen indien nodig.

Riool ontstoppen!! wat u zeker moet vermijden

Als u uw riool wilt ontstoppen, zijn er een aantal dingen die u absoluut niet moet doen. Deze dingen kunnen namelijk uw riool verder beschadigen of gevaarlijk zijn voor uw gezondheid of het milieu. Hieronder geven we een korte lijst van wat u moet vermijden bij het ontstoppen van uw riool:

 • Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen die de leidingen kunnen aantasten of schadelijk zijn voor het milieu. Deze middelen kunnen de leidingen corroderen, verharden of verkleven, waardoor de verstopping erger wordt. Ook kunnen deze middelen giftige dampen of schuim veroorzaken, die gevaarlijk zijn voor uw gezondheid of die van uw huisdieren. Bovendien kunnen deze middelen in het grondwater of het oppervlaktewater terechtkomen, waardoor ze het milieu vervuilen.
 • Gebruik geen scherpe of harde voorwerpen om de verstopping los te maken, zoals een mes, een schroevendraaier, een haak of een boor. Deze voorwerpen kunnen de leidingen beschadigen, krassen of doorboren, waardoor er lekkages of breuken kunnen ontstaan. Ook kunnen deze voorwerpen vast komen te zitten in de leidingen, waardoor de verstopping erger wordt.
 • Gebruik geen te veel kracht of druk bij het ontstoppen van uw riool, zoals een hogedrukreiniger, een compressor of een pomp. Deze apparaten kunnen te veel druk uitoefenen op de leidingen, waardoor ze kunnen barsten of scheuren. Ook kunnen deze apparaten het vuil verder in de leidingen duwen, waardoor de verstopping erger wordt. Bovendien kunnen deze apparaten gevaarlijk zijn voor uw veiligheid, als ze niet goed worden gebruikt of onderhouden.
 • Gebruik geen ontstoppingsmethoden die niet geschikt zijn voor uw type leidingen, zoals een ontstoppingsveer, een ontstopper of een plopper. Deze methoden kunnen namelijk uw leidingen beschadigen, afhankelijk van het materiaal, de diameter, de lengte of de vorm van de leidingen. Zo kunnen bijvoorbeeld een ontstoppingsveer of een ontstopper de leidingen krassen, buigen of knikken, waardoor ze zwakker worden. Ook kunnen deze methoden het vuil verder in de leidingen duwen, waardoor de verstopping erger wordt. afvoerbuizen. 

Als u deze dingen wilt voorkomen, kunt u het beste een professionele rioolspecialist inschakelen om uw riool te ontstoppen. Een rioolspecialist kan met behulp van speciale apparatuur, zoals een rioolcamera of een hogedrukreiniger, de oorzaak en de locatie van de verstopping opsporen en verwijderen.

Twijfelt u of u een ontstoppingsdienst moet bellen of zelf de afvoer ontstoppen?

Zelf uw afvoer ontstoppen? dat kan, maar dit raakt alleen de blokkades aan de oppervlakte. Bij een diepe of ingewikkelde verstopping is het raadzaam contact op te nemen met een professionele rioolspecialist. Een ervaren vakman maakt gebruik van specialistische apparatuur om uw afvoer snel, grondig en veilig te ontstoppen.

contact

Rioolspecialist

afvoer ontstoppen

Zelf ontstoppen

Wat zijn de kosten voor het riool ontstoppen?

riool ontstoppen
Het ontstoppen van een riool is een klus die je beter aan een professionele loodgieter kunt overlaten. Maar hoeveel kost het eigenlijk om een riool te ontstoppen? Dat hangt af van een aantal factoren, zoals de ernst van de verstopping, de methode van ontstoppen en de eventuele extra kosten.
 • De ernst van de verstopping: Een verstopping kan verschillende oorzaken hebben, zoals een te kleine afvoerbuis, een verkeerd gebruik van het riool, een gebrek aan onderhoud, of corrosie of schade aan de leidingen. Hoe ernstiger de verstopping, hoe meer tijd, arbeid en apparatuur er nodig zijn om deze te verhelpen. Bijvoorbeeld, een binnendringende boomwortel kan een zware verstopping veroorzaken en zal speciale apparatuur vereisen.
 • De methode van ontstoppen Als commerciële ontstoppers niet werken, zullen professionals een van de twee methoden gebruiken om het riool te ontstoppen: roddelen of jetten. Roddelen is het doorsteken van de verstopping met een lange metalen staaf. Jetten is het doorspuiten van de leiding met een hogedrukspuit. Roddelen is meestal goedkoper dan jetten, maar jetten is effectiever en grondiger.
 • De eventuele extra kosten Naast de kosten voor het ontstoppen zelf, kunnen er nog andere kosten bijkomen, zoals de voorrijkosten, de spoedkosten, de weekendkosten, de materiaalkosten, de kosten voor een rioolcamera-inspectie of de kosten voor een rioolrelining. Een rioolcamera-inspectie is het bekijken van de binnenkant van de leiding met een camera om de oorzaak en de locatie van de verstopping te bepalen. Een rioolrelining is het aanbrengen van een nieuwe laag aan de binnenkant van de leiding om deze te herstellen.

Stappen om te ontstoppen met Luigi Ontstoppingsdienst

Voor elk type spoedgevallen zijn onze rioolspecialisten 24/7 bereikbaar. Bespaar dus tijd en moeite door ons nu rechtstreeks telefonisch 
te bellen of ons contactformulier hieronder te gebruiken. Wij garanderen dat u uw riool snel en netjes ontstopt.

afvoer ontstopt

Trede 1

Is uw afvoer riool? Schakel Luigi Ontstoppingsdienst in om u te helpen. Vraag een offerte aan voordat u een afspraak maakt.

Luigi Ontstoppingsdienst

Trede 2

U krijgt volgens afspraak een bezoek van de rioolspecialist.

afvoer verstopt

Trede 3

Gefeliciteerd met het ontstoppen van uw afvoerleiding en het wegwerken uw vreselijk hinderlijke rioolproblemen

Maak u eerste afspraak met ons

Heeft u toch nog andere vragen over uw rioolprobleem of heeft u een prijsopgave nodig voor uw ontstoppingen? Neem contact met onze ontstoppingsbedrijf op voor een bezoek van onze rioolspecialisten

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

U krijgt bezoek van de rioolspecialist uit uw regio

Zo snel mogelijk uw riool verlossen van het probleem?

Onze door u geselecteerde ontstoppingsdienst in uw regio lost het rioolprobleem graag voor u op. Mr Loodgieter Belgie
Neem contact

"Het grootste web van professionele
rioolspecialisten !"

Is dit niet het type verstopping waar u last van heeft?

Bekijk onze andere ontstoppingsdiensten

Neem een kijkje naar wat onze klanten over ons zeggen

9,8/10 is de score die we hebben gekregen uit 579 Recencies van onze tevreden klanten.

Jan de Vries
Read More
Ik ben erg blij met de service van Luigi. Hij heeft mijn verstopte gootsteen snel en vakkundig ontstopt. Hij was ook heel vriendelijk en beleefd. Hij heeft me zelfs tips gegeven om te voorkomen dat de gootsteen weer verstopt raakt. Ik raad Luigi zeker aan als je een loodgieter nodig hebt.
Anna Janssen
Read More
Ik had een probleem met mijn afvoer, die verstopt was door vet en etensresten. Ik heb Luigi gebeld en hij kwam meteen langs. Hij heeft de afvoer snel en netjes ontstopt. Hij was ook erg aardig en behulpzaam. Hij heeft me laten zien hoe ik de afvoer schoon kan houden met soda en azijn. Ik ben heel blij met de service van Luigi.
Bart van der Meer
Read More
Luigi is een geweldige loodgieter. Hij heeft mijn douchebak, die verstopt was door kalk en zeep, weer schoon gekregen. Hij heeft de douchebak gedemonteerd, de leidingen gereinigd en de douchebak weer gemonteerd. Hij was zeer zorgvuldig en vakkundig. Hij heeft me ook advies gegeven over hoe ik kalkaanslag kan voorkomen. Ik kan Luigi van harte aanbevelen.

Vragen die vaak worden gesteld

Vraag over het Riool ontstoppen

Een verstopt riool kan verschillende oorzaken hebben, zoals het doorspoelen van vaste stoffen, vetten, boomwortels, oliën, zeepresten of ontstoppingskorrels. Ook kan een riool verzakken, breken of te weinig of te veel afschot hebben

Het is mogelijk om zelf je verstopt riool te ontstoppen, maar dit hangt af van de oorzaak en de locatie van de verstopping. Als de verstopping in een zichtbare leiding zit, zoals de zwanenhals of de syphon van je gootsteen, kun je deze losmaken en schoonmaken. Als de verstopping dieper in de riolering zit, heb je speciaal gereedschap nodig, zoals een ontstoppingsveer of een hogedrukreiniger.
Je kunt ook proberen om soda en azijn in de afvoer te gieten en dit te laten bruisen. Als deze methoden niet werken, of als je de oorzaak van de verstopping niet weet, is het beter om een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen. Zij kunnen met een camera inspecteren waar het probleem zit en dit op een veilige en grondige manier oplossen.

Een rioolspecialist is nodig wanneer je last hebt van een verstopt, beschadigd of stinkend riool. Een rioolspecialist kan met een camera inspecteren waar het probleem zit en dit op een veilige en grondige manier oplossen. Een rioolspecialist kan ook advies geven over hoe je rioolproblemen kunt voorkomen.

Om rioolverstoppingen te voorkomen, kunt u de volgende tips volgen:

 • Gooi geen etensresten, olie, vet, papieren handdoeken, maandverband, vochtige doekjes of andere niet-oplosbare materialen door de gootsteen of het toilet.
 • Gebruik afvoerzeef om haren en vuil op te vangen in de gootsteen en de douche.
 • Spoel regelmatig heet water met soda door de afvoeren om zeepresten en aangekoekt vuil op te lossen.
 • Maak de sifon onder de gootsteen regelmatig schoon.
 • Pas op met agressieve ontstoppingsmiddelen en flessendoppen.
 • Gebruik waspoeder in plaats van vloeibare wasmiddelen in de vaatwasser en de wasmachine.
 • Laat het riool regelmatig inspecteren en onderhouden door een professionele rioolspecialist.

De gemiddelde kosten voor het laten ontstoppen van een riool zijn ongeveer € 180 (Dit is niet voor alle gevallen een vaste prijs). Dit is inclusief voorrijkosten en arbeidsloon. De prijs hangt af van de soort, de locatie en de moeilijkheidsgraad van de verstopping.

error: Content is protected !!