9.8
(579 reviews)

Wc ontstoppen / Toilet ontstoppen

toilet ontstoppen

Heb je last van een verstopte wc / toilet? Dat is erg vervelend, maar gelukkig kun je zelf proberen om het probleem op te lossen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om je wc / toilet te ontstoppen met eenvoudige middelen zoals soda, azijn, heet water of een ontstopper. Zo kun je snel weer gebruik maken van je sanitair.

Lukt het niet om zelf je wc / toilet te ontstoppen? Geen nood, Luigi Ontstoppingsdienst staat altijd voor je klaar om je te helpen. Neem contact met Luigi Ontstoppingsdienst rioolspecialisten op en wij zorgen voor een snelle en professionele oplossing.

Waarom kiezen voor Luigi Ontstoppingsdienst?

Snelle responstijd

U kunt direct uw rioolspecialist bellen of mailen

Redelijke prijzen

Onze prijzen zijn transparant

Goed opgeleid

Al onze rioolspecialisten zijn goed opgeleid

Spoeddienst

In normale gevallen is uw rioolprobleem binnen 12 uur opgelost

Wat zorgt ervoor dat een wc / toilet verstopt raakt?

Een verstopt toilet is een vervelend probleem dat iedereen wel eens kan overkomen. Maar wat zijn de veelvoorkomende oorzaken van een verstopt toilet? En hoe kun je ze voorkomen of verhelpen?

Een veelvoorkomend probleem dat een wc verstopt is het gebruik van te veel of verkeerd wc-papier. Te veel wc-papier kan een klont maken die de afvoer verstopt. Verkeerd wc-papier is bijvoorbeeld nat of dik papier dat slecht oplost in water. Het is daarom beter om zo weinig mogelijk wc-papier te gebruiken en om alleen wc-papier te gebruiken dat geschikt is voor het toilet.

Een verstopt toilet kan ook ontstaan door het wegspoelen van dingen die niet geschikt zijn voor het toilet. Bijvoorbeeld maandverband, tampons, luiers, doekjes, kattenbakvulling, etensresten, haar, kleding, speelgoed, of andere objecten. Deze dingen kunnen de afvoer of de bocht van het toilet blokkeren en zo een verstopping veroorzaken. Het is daarom belangrijk om alleen menselijke uitwerpselen en toiletpapier door te spoelen en om al het andere afval in een prullenbak te gooien.

Een derde veelvoorkomende oorzaak van een verstopt toilet is een probleem met de riolering. Dit kan bijvoorbeeld komen door een verzakking, een breuk, een boomwortel, of een vetophoping in de rioolbuis. Dit soort problemen kunnen de doorstroming van het water belemmeren en zo leiden tot een verstopt toilet. Het is daarom verstandig om regelmatig de riolering te laten inspecteren en onderhouden door een professional.

Hier zijn 7 van de beste manieren om uw wc / toilet zelf te ontstoppen

Niemand zit te wachten op een wc die niet meer doorspoelt. Je wilt dit probleem dan ook snel verhelpen. Gelukkig kun je zelf een aantal dingen doen om je toilet te ontstoppen, voordat je een loodgieter nodig hebt. Dit zijn zeven tips om je wc zelf te ontstoppen:

ontstoppen met baking soda

Een ontstopper is een eenvoudig en effectief middel om een verstopping los te maken. Zet de ontstopper op de afvoer van het toilet en beweeg hem een paar keer heen en weer met kracht. Blijf dit doen tot het punt waarop het water weer soepel loopt.

Schuif de ontstoppingsveer voorzichtig in de afvoer van het toilet en draai hem rond. Probeer zo de verstopping te verwijderen of los te trekken.

Een chemisch product is een ontstoppingsmiddel dat de verstopping kan oplossen of afbreken. Volg de instructies in de verpakking en giet het ontstoppingsmiddel in het toilet. Laat het een tijdje inwerken en spoel daarna door. Wees voorzichtig met het gebruik van ontstoppingsmiddelen, want ze kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid en het milieu.

Soda en azijn zijn natuurlijke producten die een bruisende reactie veroorzaken als je ze mengt. Deze reactie kan helpen om de verstopping los te maken. Giet een kopje soda in het toilet en voeg daarna een kopje azijn toe. Wacht een paar minuten en spoel daarna door.

Heet water en afwasmiddel kunnen ook helpen om de verstopping te verzachten of te smelten. Giet een emmer heet water in het toilet en voeg een paar druppels afwasmiddel toe. Laat het een tijdje staan en spoel daarna door.

Een plastic fles kan dienen als een alternatieve ontstopper. Snijd de onderkant van een lege plastic fles af en verwijder de dop. Plaats de fles over de afvoer van het toilet en knijp er een paar keer in. Hierdoor ontstaat een zuigvacuüm waardoor de verstopping loskomt.

Een stofzuiger kan ook gebruikt worden om een verstopping op te zuigen. Zet de stofzuiger op de natte stand en plaats de slang over de afvoer van het toilet. Zet de stofzuiger aan en probeer zo de verstopping op te zuigen. Let op dat je de stofzuiger niet beschadigt of onder water zet.

Wat u niet moet doen bij een verstopte wc

Als je wc verstopt is, wil je dat zo snel mogelijk oplossen. Maar pas op dat je niet de verkeerde dingen doet, want die kunnen het probleem alleen maar erger maken. Dit zijn 8 dingen die je absoluut niet moet doen als je toilet of wc verstopt is:

Niet blijven doorspoelen

Dit kan leiden tot een overstroming van je wc en een vieze boel.

Geen kokend water gebruiken

Dit kan je wc-pot beschadigen of de verstopping verharden.

Geen scherpe of harde voorwerpen in de wc steken

Dit kan je afvoer of je wc-pot krassen of kapot maken.

Geen chemische of milieubelastende ontstoppers gebruiken

Dit kan je gezondheid of je riolering aantasten.

Niet te hard duwen of trekken met een ontstopper

Dit kan de verstopping dieper of vaster duwen.

Geen voorwerpen doorspoelen die niet in de wc horen

Bijvoorbeeld maandverband, tampons, doekjes, etensresten, of speelgoed.

Niet wachten tot het te laat is

Als je zelf de verstopping niet kunt verhelpen, schakel dan een loodgieter in.

Niet vergeten om je wc regelmatig te reinigen en te onderhouden

Dit kan verstoppingen voorkomen of verminderen.

Voorkom een verstopte WC / verstopte toilet

Om te voorkomen dat je wc verstopt raakt, moet je enkel dingen doorspoelen die geschikt zijn voor het toilet. Gebruik niet te veel of ongeschikt wc-papier, zoals vochtig of dik papier. Spoel geen maandverband, tampons, doekjes, etensresten, speelgoed, of andere voorwerpen door. Maak je septische put of beerput regelmatig leeg. Reinig en onderhoud je wc en afvoer goed. Als je deze tips volgt, verklein je de kans op een verstopt toilet.

Twijfelt u of u een ontstoppingsdienst moet bellen of zelf de afvoer ontstoppen?

Zelf uw afvoer ontstoppen? dat kan, maar dit raakt alleen de blokkades aan de oppervlakte. Bij een diepe of ingewikkelde verstopping is het raadzaam contact op te nemen met een professionele rioolspecialist. Een ervaren vakman maakt gebruik van specialistische apparatuur om uw afvoer snel, grondig en veilig te ontstoppen.

Rioolspecialist

toilet ontstoppen

Zelf ontstoppen

WC ontstoppen / toilet ontstoppen? laat een rioolspecialist het voor u doen

Je wilt zo gauw mogelijk af van een wc die niet meer doorspoelt. Dit is een lastig en vies probleem dat je goed moet aanpakken. Maar niet elke ontstoppingsdienst kan je even goed helpen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor Luigi Ontstoppingsdienst, de specialisten in rioleringen.

Onze rioolspecialisten hebben de kennis, de ervaring en het materiaal om elke verstopping te verhelpen, of het nu gaat om haren, vet, zeepresten of andere oorzaken. Bovendien zijn ze 24/7 bereikbaar, snel ter plaatse en betaalbaar. Met Luigi Ontstoppingsdienst ben je verzekerd van een professionele en klantvriendelijke service.

Wat zijn de kosten voor het WC ontstoppen / toilet ontstoppen ?

Wc ontstoppen

Een verstopt toilet is een moeilijk en smerig werkje, dat je soms beter aan een professional kunt overlaten. Maar wat beïnvloedt de kosten voor het ontstoppen van een toilet? Er zijn een aantal factoren die meewegen in de prijs, zoals:

  • De oorzaak en de ernst van de verstopping. Een eenvoudige verstopping in de afvoer van de wc kan vaak snel en goedkoop verholpen worden. Maar als de verstopping dieper zit, bijvoorbeeld in de riolering, kan het meer tijd en moeite kosten om deze op te lossen. Ook kan het zijn dat er een camera-inspectie of een sonar-onderzoek nodig is om de locatie van de verstopping te bepalen. Dit brengt extra kosten met zich mee.
  • Het moment en de duur van de interventie. Onze ontstoppingsdienst is meestal 24/7 bereikbaar, maar de prijs kan variëren afhankelijk van het tijdstip waarop je de dienst nodig hebt. Zo betaal je meer voor een interventie in het weekend, in de avond of in de nacht dan op een doordeweekse dag. Ook de duur van de interventie speelt een rol. Hoe langer de ontstoppingsdienst bezig is, hoe hoger de kosten zullen zijn.
  • Het materiaal en de apparatuur die gebruikt worden. Een ontstoppingsdienst beschikt over verschillende materialen en apparaten om een wc te ontstoppen, zoals een ontstopper, een ontstoppingsveer, een hogedrukreiniger, een camera, een sonar, enz. Afhankelijk van het type materiaal of de gebruikte ontstoppingsmethode kunnen de kosten hoger of lager uitvallen.
  • De leeftijd van de woning. Als je woning ouder is dan 10 jaar, heb je recht op een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% als je een ontstoppingsdienst inschakelt. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in de totale kosten.

Advies!!! Wilt u vooraf vrijblijvend een prijsopgave krijgen? Wij verzoeken u vriendelijk onze centrale dienst te bellen en hen te vragen u door te verbinden met een van de rioolspecialisten om uw situatie uitgebreid aan hen uit te leggen. Ze luisteren naar uw uitleg en stellen specifieke vragen met als doel een nauwkeurige prijs voor uw probleem te schatten. Is de prijsschatting redelijk? Maak dan direct een afspraak voor een professionele ontstopping van uw wc / toilet. Hoe eerder u de beslissing neemt, hoe beter voor u!

Stappen om te ontstoppen met Luigi Ontstoppingsdienst

Voor elk type spoedgevallen zijn onze rioolspecialisten 24/7 bereikbaar. Bespaar dus tijd en moeite door ons nu rechtstreeks telefonisch 
te bellen of ons contactformulier hieronder te gebruiken. Wij garanderen dat u uw WC / toilet snel en netjes ontstopt.

toilet ontstoppen

Trede 1

Is uw WC / Toilet verstopt? Schakel Luigi Ontstoppingsdienst in om u te helpen. Vraag een offerte aan voordat u een afspraak maakt.

Luigi Ontstoppingsdienst

Trede 2

U krijgt volgens afspraak een bezoek van de rioolspecialist.

Trede 3

Gefeliciteerd met het ontstoppen van uw WC / Toilet en het wegwerken uw vreselijk hinderlijke afvoerrioolproblemen

Maak u eerste afspraak met ons

Heeft u toch nog andere vragen over uw rioolprobleem of heeft u een prijsopgave nodig voor uw ontstoppingen? Neem contact met onze ontstoppingsbedrijf op voor een bezoek van onze rioolspecialisten

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

U krijgt bezoek van de rioolspecialist uit uw regio

Zo snel mogelijk uw riool verlossen van het probleem?

Onze door u geselecteerde ontstoppingsdienst in uw regio lost het rioolprobleem graag voor u op. Mr Loodgieter Belgie
Neem contact

"Het grootste web van professionele
rioolspecialisten !"

Heeft u last van een ander soort verstopping?

Bekijk ook onze andere ontstoppingsdiensten

Neem een kijkje naar wat onze klanten over ons zeggen

9,8/10 is de score die we hebben gekregen uit 579 Recencies van onze tevreden klanten.

Bram de Wit
Read More
Luigi is een professionele loodgieter. Hij heeft mijn kelder ontstopt met een boor. Hij was kundig en nauwkeurig. Hij gaf me een eerlijke offerte. Ik vertrouw hem helemaal.
Sara de Koning
Read More
Luigi is een geweldige loodgieter. Hij heeft mijn fontein ontstopt met een schep. Hij was creatief en vindingrijk. Hij maakte geen rotzooi. Ik vind hem fantastisch.
Noah van der Meer
Read More
Luigi heeft mijn regenpijp ontstopt met een ladder. Hij was moedig en slim. Hij werkte veilig en snel. Ik ben heel blij met zijn hulp.

Vragen die vaak worden gesteld

Vraag over het afvoer ontstoppen

Een wc raakt verstopt door een ophoping van vuil of voorwerpen in de afvoer. Dit kan komen door te veel wc-papier, natte doekjes, speelgoed, etensresten, of andere zaken die niet in de wc horen. Ook kan er een probleem zijn met de riolering.

Nee, dat is geen goed idee. Als je een verstopt toilet nogmaals doorspoelt, kan het water overstromen en een puinhoop veroorzaken. Probeer eerst de verstopping op te heffen met één van de voorgaande tips.

Ja, dat is mogelijk. Je kunt een wc ontstoppen met een ontstopper, een toiletborstel, een ontstoppingsmiddel, of een zelfgemaakt mengsel van soda en azijn. Maar als dat niet werkt, kun je beter een rioolspecialist bellen.

Nee, dat is niet verstandig. Chemische ontstoppers kunnen je wc, afvoer beschadigen en zijn ook schadelijk voor je gezondheid en het milieu. Het is beter om een andere methode te gebruiken of een loodgieter te bellen.

Om een verstopte wc te voorkomen, moet je de volgende tips volgen:

  • Gebruik niet te veel of ongeschikt wc-papier
  • Spoel geen voorwerpen door die niet in de wc horen
  • Reinig en onderhoud je wc en afvoer regelmatig
error: Content is protected !!