9.8
(579 reviews)

Doucheputje ontstoppen

verstopte doucheputje

Een verstopt douche kan voor veel ergernis en overlast zorgen. Het water loopt niet meer goed weg, er ontstaat een nare geur en er kunnen schimmels of bacteriën groeien. Sommige tekenen van een verstopt doucheputje zijn: langzaam leeglopend water, haar of zeepresten in het putje of een vochtige vloer. Als u deze symptomen opmerkt, is het verstandig om actie te ondernemen.

Luigi ontstoppingsdienst staat voor u klaar om uw doucheputje snel en vakkundig te ontstoppen als u het zelf niet kunt.

Waarom kiezen voor Luigi Ontstoppingsdienst?

Snelle responstijd

U kunt direct uw rioolspecialist bellen of mailen

Redelijke prijzen

Onze prijzen zijn transparant

Goed opgeleid

Al onze rioolspecialisten zijn goed opgeleid

Spoeddienst

In normale gevallen is uw rioolprobleem binnen 12 uur opgelost

Wat zorgt ervoor dat een doucheputje verstopt raakt?

Een verstopt douche kan erg vervelend zijn, vooral als het water niet goed weg stroomt en er een onaangename geur uit komt.

Er zijn verschillende oorzaken voor een verstopte doucheput, maar de meest voorkomende zijn haren en zeepresten. Deze kunnen zich ophopen in de afvoer en de doorstroming bemoeilijken.

Het doucheputje kan verstopt raken door de ophoping van haren, zeepresten, kalk en vuil. Deze stoffen vermengen zich met het water en vormen een harde laag die de afvoer blokkeert. Hierdoor kan het water niet meer goed wegstromen en ontstaat er een nare geur. Het is daarom belangrijk om het doucheputje regelmatig schoon te maken en te ontstoppen.

De doucheputje ontstoppen met 7 tips

Heeft u last van een verstopt doucheputje? Dat is erg vervelend, maar gelukkig kunt u zelf een aantal dingen doen om het probleem op te lossen. Hier zijn 7 tips om zelf uw doucheputje te ontstoppen:

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van een verstopt doucheputje. Gebruik een pincet, een haakje of een ontstoppingsveer om het vuil uit het putje te halen.

Dit is een klassieke methode om een verstopt doucheputje te ontstoppen. Plaats de plopper over het putje en duw en trek een paar keer. Herhaal dit tot het water weer goed wegloopt.

Dit is een natuurlijke en milieuvriendelijke manier om uw doucheputje te ontstoppen. Meng een kopje soda met een kopje azijn en giet het mengsel in het putje. Laat het een half uur inwerken en spoel het daarna door met heet water.

Dit is een handig hulpmiddel om uw doucheputje te ontstoppen. Schuif de ontstoppingsveer in het putje en draai hem rond. Trek de veer er weer uit en verwijder het vuil dat eraan vastzit.

Dit is een slimme truc om uw doucheputje te ontstoppen. Zet de stofzuiger op de natte stand en plaats de zuigmond over het putje. Zet de stofzuiger aan en zuig het vuil uit het putje. Zorg ervoor dat u de stofzuiger na gebruik goed schoonmaakt.

Dit is een krachtige manier om uw doucheputje te ontstoppen. Sluit de hogedrukreiniger aan op de kraan en richt de straal op het putje. Pas wel op dat u niet te veel druk gebruikt, want dat kan de leidingen beschadigen.

Als geen van de bovenstaande tips werkt, is het verstandig om een professional in te schakelen. Luigi ontstoppingsdienst staat voor u klaar om uw doucheputje snel en vakkundig te ontstoppen. Neem contact op via 0466 90 43 43 of bezoek onze website door de contactformulier.

een vrouw die frisdrank vasthoudt om te ontstoppen

Wat u beter niet doet als uw doucheputje verstopt is

Een verstopt doucheputje kan veel problemen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om te weten wat u niet moet doen als uw doucheputje verstopt is. Hier zijn vier dingen die u beter niet doet:

 • Chemische ontstoppers gebruiken: Deze kunnen de leidingen beschadigen of de verstopping verergeren. Bovendien zijn ze slecht voor het milieu en uw gezondheid.
 • Metalen voorwerpen gebruiken: Deze kunnen de afvoer krassen, buigen of breken. Gebruik liever een rubberen ontstopper, soda en azijn, of een trekveer.
 • Te veel kracht zetten: Als u te hard duwt of trekt aan de afvoer, kunt u de leidingen losmaken of scheuren. Wees voorzichtig en geduldig bij het ontstoppen.
 • Negeren: Als u de verstopping negeert, kan deze erger worden. Het water kan gaan overlopen, lekken of stinken. Schakel zo snel mogelijk een professionele hulp in als u de verstopping niet zelf kunt oplossen.

Voorkom een verstopte doucheput

Een verstopte doucheput is erg vervelend, maar u kunt dit voorkomen met een paar eenvoudige tips. Hier zijn zes dingen die u kunt doen om uw doucheput schoon te houden:

 • Plaats een zeefje in het doucheputje: Zo vangt u haren en vuil op voordat ze de afvoer in gaan.
 • Reinig elke week de afvoer van uw douche: Haal het zeefje los en maak het schoon. Verwijder ook eventuele haren of zeepresten uit het putje.
 • Spoel elke maand uw doucheputje met baking soda, azijn en/of kokend water: Dit helpt om vet, kalk en zeepresten te verwijderen die zich kunnen ophopen in de afvoer.
 • Gebruik niet te veel of verkeerde doucheproducten: Te veel of verkeerde douchegel, shampoo of conditioner kunnen schuim of klonten vormen in de afvoer. Kies doucheproducten die geschikt zijn voor uw waterhardheid en dosering.
 • Controleer de afvoerbuis op beschadigingen of verzakkingen: Een beschadigde of verzakte afvoerbuis kan de waterafvoer belemmeren of blokkeren. Laat de afvoerbuis regelmatig inspecteren en repareren door een vakman.

Twijfelt u of u een ontstoppingsdienst moet bellen of zelf de doucheputje ontstoppen?

Zelf uw doucheputje ontstoppen? dat kan, maar dit raakt alleen de blokkades aan de oppervlakte. Bij een diepe of ingewikkelde verstopping is het raadzaam contact op te nemen met een professionele rioolspecialist. Een ervaren vakman maakt gebruik van specialistische apparatuur om uw afvoer snel, grondig en veilig te ontstoppen.

contact

Rioolspecialist

afvoer ontstoppen

Zelf ontstoppen

Laat de specialisten van Luigi Ontstoppingsdienst uw doucheputje verzorgen

Een verstopt doucheputje is een grote bron van frustratie en hinder. Het water stroomt niet goed weg, er ontstaat een nare lucht en er kunnen schimmels of bacteriën ontstaan. Als u de verstopping zelf niet kunt verhelpen, kunt u het beste een specialist raadplegen. Een specialist beschikt over de juiste apparatuur, kennis en ervaring om uw doucheputje snel en grondig te reinigen. Zo kunt u weer genieten van een schone en frisse douche.

Wat zijn de kosten voor het ontstoppen van een douche afvoer?

doucheputje ontstoppen

De kosten van het ontstoppen van een doucheputje kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • De oorzaak en de ernst van de verstopping. Hoe hardnekkiger de blokkade, hoe meer tijd en moeite het kost om deze te verwijderen.
 • De methode van ontstoppen: Er zijn verschillende methoden om een doucheputje te ontstoppen, zoals een ontstopper, een trekveer, een hogedrukreiniger of een frees. Sommige methoden zijn duurder dan andere.
 • De tijd en de expertise die de ontstoppingsdienst nodig heeft. Hoe langer de vakman bezig is, hoe hoger de arbeidskosten. Ook kan de prijs verschillen per ontstoppingsdienst.
 • Eventuele extra werkzaamheden. Soms is het nodig om de leidingen te repareren of te vervangen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Tips: Wilt u een prijsopgave ontvangen voor het ontstoppen van uw doucheputje? U kunt telefonisch een kostenraming krijgen van onze professional.  Als u tevreden bent over de prijsopgave die onze rioolprofessional ontvangt, kunt u direct een afspraak met ons maken. Onze rioolprofessional ontstopt uw ​​doucheputje in een mum van tijd

Stappen om te ontstoppen met Luigi Ontstoppingsdienst

Voor elk type spoedgevallen zijn onze rioolspecialisten 24/7 bereikbaar. Bespaar dus tijd en moeite door ons nu rechtstreeks telefonisch 
te bellen of ons contactformulier hieronder te gebruiken. Wij garanderen dat u uw doucheputje snel en netjes ontstopt.

verstopte doucheputje

Trede 1

Is uw doucheputje verstopt? Schakel Luigi Ontstoppingsdienst in om u te helpen. Vraag een offerte aan voordat u een afspraak maakt.​

Luigi Ontstoppingsdienst

Trede 2

U krijgt volgens afspraak een bezoek van de rioolspecialist.

doucheputje ontstoppen

Trede 3

Gefeliciteerd met het ontstoppen van uw doucheputje en het wegwerken van uw vreselijk hinderlijke afvoerrioolproblemen

Maak u eerste afspraak met ons

Heeft u toch nog andere vragen over uw rioolprobleem of heeft u een prijsopgave nodig voor uw ontstoppingen? Neem contact met onze ontstoppingsbedrijf op voor een bezoek van onze rioolspecialisten

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

U krijgt bezoek van de rioolspecialist uit uw regio

Zo snel mogelijk uw riool verlossen van het probleem?

Onze door u geselecteerde ontstoppingsdienst in uw regio lost het rioolprobleem graag voor u op. Mr Loodgieter Belgie
Neem contact

"Het grootste web van professionele
rioolspecialisten !"

Is uw verstopping anders dan beschreven op deze pagina?

Wij raden u aan onze andere ontstoppingsdiensten te bekijken

Neem een kijkje naar wat onze klanten over ons zeggen

9,8/10 is de score die we hebben gekregen uit 579 Recencies van onze tevreden klanten.

Tom de Graaf
Read More
Luigi is een betrouwbare loodgieter. Hij heeft mijn keukenafvoer ontstopt met een chemisch middel. Hij was zorgvuldig en veilig. Hij gaf me een goede garantie. Ik vertrouw hem volledig.
Anna Jansen
Read More
Luigi is een fantastische loodgieter. Hij heeft mijn wasmachine ontstopt met een slang. Hij was flexibel en creatief. Hij maakte geen rommel. Ik vind hem geweldig.
Emma van der Berg
Read More
Luigi heeft mijn zwembad ontstopt met een pomp. Hij was aardig en attent. Hij werkte hard en zorgvuldig. Ik ben zeer tevreden met zijn werk.

Vragen die vaak worden gesteld

Vraag over het afvoer ontstoppen

Vloeibare ontstopper kan uw doucheafvoer beschadigen of de verstopping verergeren. Gebruik dit alleen als laatste redmiddel en volg de instructies op de verpakking. Probeer eerst andere methoden zoals een ontstopper, soda en azijn, of een trekveer.

Een verstopt doucheputje kan komen door:

 • Haren en zeepresten die blijven hangen
 • Te veel of verkeerde doucheproducten
 • Beschadigde of verzakte afvoerbuis

Om een verstopt doucheputje te voorkomen, kunt u:

 • Een zeefje plaatsen om haren en vuil op te vangen
 • De afvoer regelmatig reinigen en naspoelen met heet water
 • Niet te veel of verkeerde doucheproducten gebruiken

De kosten voor het ontstoppen van een douchekop hangen af van de ernst, de methode en de tarieven van de ontstoppingsdienst.

U moet een professionele rioolspecialist inschakelen als u zelf geen succes hebt gehad, de verstopping hardnekkig is, of als u de oorzaak niet kent. Professionals hebben ervaring en het juiste gereedschap om het probleem op te lossen.

error: Content is protected !!