9.8
(579 reviews)

Bad Ontstoppen

bad ontstopt

Je hebt net een heerlijke douche genomen en je voelt je helemaal ontspannen. Je stapt uit de bad en droogt je af met een zachte handdoek. Maar dan zie je iets dat je humeur verpest: het water loopt heel langzaam weg omdat de afvoer van de bad verstopt is. Bah, wat een smerig gezicht! Hoe kun je dit probleem snel en effectief oplossen?

Gelukkig hoef je niet in paniek te raken, want er is een eenvoudige oplossing voor je verstopte afvoer. Je kunt namelijk een professionele ontstoppingsdienst inschakelen die je afvoer binnen no time weer schoon en vrij maakt. Een ontstoppingsdienst heeft de juiste apparatuur en kennis om elke verstopping te verhelpen, of het nu gaat om een bad, een gootsteen, een toilet of een riolering. Bovendien kun je onze ontstoppingsdienst 24/7 bereiken, dus ook als je ‘s nachts of in het weekend een verstopping hebt.

Dus waar wacht je nog op? Neem nu contact op met onze ontstoppingsdienst bij jou in de buurt en geniet weer van een schone en frisse badkamer. Je zult je weer helemaal ontspannen voelen na een douche, zonder je zorgen te hoeven maken over een verstopte afvoer.

Waarom kiezen voor Luigi Ontstoppingsdienst?

Snelle responstijd

U kunt direct uw rioolspecialist bellen of mailen

Redelijke prijzen

Onze prijzen zijn transparant

Goed opgeleid

Al onze rioolspecialisten zijn goed opgeleid

Spoeddienst

In normale gevallen is uw rioolprobleem binnen 12 uur opgelost

Wat zorgt ervoor dat een badafvoer verstopt raakt?

Een verstopte badafvoer kan verschillende oorzaken hebben. Een van de meest voorkomende oorzaken is de ophoping van haar, zeepresten, huidschilfers en andere vuildeeltjes in de afvoer. Deze kunnen een klont vormen die de waterstroom belemmert. Een andere mogelijke oorzaak is de aanwezigheid van kalkaanslag of roest in de leidingen, die de diameter van de afvoer verkleint. Een derde mogelijke oorzaak is de verstopping van de sifon of de zwanenhals, het gebogen gedeelte van de afvoerpijp dat onder het bad zit. Dit kan gebeuren door het indringen van voorwerpen zoals sieraden, speelgoed, tandenstokers of maandverband. 

Een verstopte badafvoer kan leiden tot overstroming, stank, schimmelvorming en schade aan de leidingen. Het is daarom belangrijk om de afvoer regelmatig te reinigen en te onderhouden.

Hier zijn 5 van de beste manieren om uw badkuip zelf te ontstoppen

ontstoppen met baking soda

Gebruik u hand als eerste om u bad te ontstoppen. Dit is eenvoudig te doen, u hoeft alleen maar de afvoerputje van het bad schoon te maken van vastzittende haren en zeepsop nadat u deze met een schroevendraaier hebt verwijderd. Dit kan normaal gesproken voldoende zijn voor een soepele waterstroom.

Is dit niet uw geval en wordt uw verstopte bad door iets anders veroorzaakt? Je volgende stap is dan om een ​​oude methode te gebruiken, namelijk een plopper. Beweeg uw plopper naar beneden en naar boven nadat u hem op de badafvoer hebt geplaatst. Het vacuüm dat ontstaat door de op en neer gaande beweging van de plopper, maakt vaak de verstoppingen los.

De derde optie is om baking soda te gebruiken nadat je geen resultaat hebt behaald met het gebruik van je hand en plopper. Dit zelfgemaakte middel is het effectieve medicijn om vetophopingen te verwijderen. Schep de maximale hoeveelheid water uit uw badkuip en giet vervolgens een flinke handvol baking soda met kokend water door de afvoer van de badkuip. Laat het mengsel een halve dag ‘s nachts zijn magie doen en controleer vervolgens of de verstopping is verwijderd.

In gebieden waar veel kalk in het water zit, biedt azijn soms uitkomst. Azijn breekt kalk namelijk af. U mag nu nog een keer soda in uw afvoer gieten en vervolgens een liter azijn. Laat dit een nacht intrekken en spoel uw bad de volgende ochtend met heet water.

Hebben alle bovenstaande tips niet geholpen? Dan zit de verstopping dieper of is de blokkade hardnekkiger. U kunt dan proberen de blokkade lek te prikken met een flexibele trekveer. Doe dit echter heel voorzichtig en gebruik absoluut geen kracht. De afvoer van uw bad is van plastic. Voor u het weet maakt u dit stuk en heeft u een waterlekkage. 

Dingen die u niet moet doen als uw bad verstopt is!

Een verstopte bad is een vervelend probleem dat u snel wilt oplossen. Maar sommige methoden kunnen meer kwaad dan goed doen. Hier zijn enkele dingen die u niet moet doen bij een verstopte bad:

  • Gebruik geen chemische ontstoppers. Deze kunnen de leidingen beschadigen, de verstopping verergeren of gevaarlijke dampen veroorzaken.
  • Gebruik geen te veel kracht bij het gebruik van een ontstopper of een ontstoppingsveer. Dit kan de leidingen doen barsten of lekken.
  • Giet geen heet water of olie in de afvoer. Dit kan de verstopping verharden of de leidingen doen smelten.
  • Probeer niet zelf de sifon of de leidingen los te maken. Dit kan leiden tot overstromingen of schade aan de badkamer.

Voorkom een verstopte bad

Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat uw bad verstopt raakt:

  • Gebruik een afvoerstop. Dit is een goedkope en gemakkelijke manier om te voorkomen dat haar, zeepresten en ander vuil in de afvoer terechtkomen.
  • Probeer een afvoerontstopper. Er zijn veel afvoerontstoppers op de markt die door afvoerverstoppingen kunnen snijden. U kunt echter ook kiezen voor meer natuurlijke oplossingen met ingrediënten die u misschien al thuis heeft. Probeer bijvoorbeeld dit recept voor het opruimen van een badkamerverstopping: Giet langzaam 1 kopje heet water in de afvoer. (Als u PVC-buizen heeft, kan kokend water ze beschadigen, dus zorg ervoor dat het water niet te heet is.) Giet vervolgens 1 kopje baking soda in de afvoer. Ten slotte giet u 1 kopje water gemengd met 1 kopje azijn. U kunt wat borrelen of bruisen horen of zien, maar het is allemaal goed voor uw verstopte afvoer.
  • Vermijd niet-badactiviteiten. Uw bad is bedoeld om in te baden. Het is niet bedoeld als gootsteen voor het legen van dweilemmers met voedselresten of het afvoeren van afvalwater van tapijtshampoo. Oudere huizen hebben leidingen die gevoelig zijn voor verstoppingen, maar zelfs nieuwere leidingen zijn niet vriendelijk voor onderhoudsresten en vuil in het huishouden. Het is prima om uw huisdieren in het bad te wassen, maar vergeet niet eerst de aftapplug te gebruiken.
  • Leer hoe u een ontstopper gebruikt. Soms is het enige wat nodig is een paar snelle stoten van een ontstopper om de waterstroom weer op gang te krijgen. U kunt er een kopen in uw supermarkt of lokale ijzerhandel

Als u niet zeker weet of het bad ontstoppen zelf doen mogelijk is of een ontstoppingsdienst moet bellen, zijn hier enkele tips om u te helpen beslissen. Als u een verstopte afvoer heeft, kunt u proberen deze zelf te ontstoppen met behulp van een aantal huishoudelijke artikelen, zoals baking soda, azijn en een ontstopper. Als u echter niet zeker bent van uw vaardigheden of als de verstopping ernstig is, is het raadzaam om een ​​rioolspecialist te bellen. Zij hebben de juiste apparatuur en expertise om de klus te klaren

Twijfelt u of u een ontstoppingsdienst moet bellen of zelf de afvoer ontstoppen?

Zelf uw afvoer ontstoppen? dat kan, maar dit raakt alleen de blokkades aan de oppervlakte. Bij een diepe of ingewikkelde verstopping is het raadzaam contact op te nemen met een professionele rioolspecialist. Een ervaren vakman maakt gebruik van specialistische apparatuur om uw afvoer snel, grondig en veilig te ontstoppen.

contact

Rioolspecialist

afvoer ontstoppen

Zelf ontstoppen

Wat zijn de kosten voor het bad ontstoppen?

bad ontstoppen

JA! Het is goedkoper om zelf uw badkuip te laten ontstoppen dan een rioolspecialist naar u toe te laten komen. Dit is een feit. Maar het is nooit zeker of u erin zult slagen de verstopping zelf op te lossen of niet. Voor hetzelfde geld bent u uren bezig zonder resultaat. Wat nog erger is, is dat u de kosten voor het ontstoppen kunt verhogen als u per ongeluk de badafvoer beschadigt.

Door een professional in te schakelen, zorgt u ervoor dat het ontstoppen van uw bad goed en grondig verloopt. Maar om te zeggen hoeveel het ontstoppen precies gaat kosten, is op voorhand wat lastig te zeggen. Er zijn verschillende factoren die bepalend zijn voor de kosten die een rioolprofessional kan vragen. Het is afhankelijk van het type verstopping, de wijze van ontstoppen, het gebruikte materieel ter plaatse, de hoeveelheid tijd die de rioolspecialist nodig heeft om de verstopping op te lossen.

Advies!!! Wilt u vooraf vrijblijvend een prijsopgave krijgen? Wij verzoeken u vriendelijk uw centrale dienst te bellen en hen te vragen u door te verbinden met een van de rioolspecialisten om uw situatie uitgebreid aan hen uit te leggen. Ze luisteren naar uw uitleg en stellen specifieke vragen met als doel een nauwkeurige prijs voor uw probleem te schatten. Is de prijsschatting redelijk? Maak dan direct een afspraak voor een professionele ontstopping van uw badafvoer. Hoe eerder u de beslissing neemt, hoe beter voor u!

Stappen om te ontstoppen met Luigi Ontstoppingsdienst

Voor elk type spoedgevallen zijn onze rioolspecialisten 24/7 !! bereikbaar !!. Bespaar dus tijd en moeite door ons nu rechtstreeks telefonisch
te bellen of ons contactformulier hieronder te gebruiken. Wij garanderen dat u uw badkuip snel en netjes ontstopt.

bad ontstopt

Trede 1

Is uw bad verstopt? Schakel Luigi Ontstoppingsdienst in om u te helpen. Vraag een offerte aan voordat u een afspraak maakt.

Luigi Ontstoppingsdienst

Trede 2

U krijgt volgens afspraak een bezoek van de rioolspecialist.

bad ontstopping

Trede 3

Gefeliciteerd met het ontstoppen van uw bad en het wegwerken uw vreselijk hinderlijke rioolproblemen

Maak u eerste afspraak met ons

Heeft u toch nog andere vragen over uw rioolprobleem of heeft u een prijsopgave nodig voor uw ontstoppingen? Neem contact met onze ontstoppingsbedrijf op voor een bezoek van onze rioolspecialisten

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Door het contactformulier te valideren, gaat u ermee akkoord dat Luigi Ontstoppingsdienst uw contactgegevens opslaat, deze worden doorgegeven aan de expert zodat hij contact met u kan opnemen. Wij respecteren uw privacy en zullen uw gegevens nooit met derden delen.

U krijgt bezoek van de rioolspecialist uit uw regio

Zo snel mogelijk uw riool verlossen van het probleem?

Onze door u geselecteerde ontstoppingsdienst in uw regio lost het rioolprobleem graag voor u op. Mr Loodgieter Belgie
Neem contact

"Het grootste web van professionele
rioolspecialisten !"

Is uw verstopping anders dan beschreven op deze pagina?

Wij raden u aan onze andere ontstoppingsdiensten te bekijken

Neem een kijkje naar wat onze klanten over ons zeggen

9,8/10 is de score die we hebben gekregen uit 579 Recencies van onze tevreden klanten.

Mila de Haan
Read More
Luigi is een kwaliteitsvolle loodgieter. Hij heeft mijn radiator ontstopt met een hamer. Hij was deskundig en voorzichtig. Hij gaf me een goede garantie. Ik raad hem zeker aan.
Levi de Groot
Read More
Luigi is een fantastische loodgieter. Hij heeft mijn sifon ontstopt met een draad. Hij was flexibel en innovatief. Hij maakte geen krassen. Ik ben erg onder de indruk van zijn werk.
Jan
Read More
Ik ben zo blij dat Luigi mijn gootsteen heeft ontstopt. Hij was snel, vakkundig en vriendelijk. Hij heeft me veel tijd en moeite bespaard. Bedankt, Luigi!

Vragen die vaak worden gesteld

Bad ontstoppen

Als u merkt dat het water te langzaam wegloopt, betekent dit vaak dat de badafvoer verstopt is. Zoals we eerder hebben vermeld, kan dit worden veroorzaakt door het zeepresten, het haar en alle andere diëten die zich in de loop van de tijd in de badleidingen hebben opgehoopt.

Het gebruik van een plopper is een effectieve manier om een verstopte bad afvoer te ontstoppen. Bedek de overloop van de gootsteen met een natte doek en breng vaseline aan op de onderlip van de plopper. Plaats de ontstopper over de afvoer en beweeg deze snel op en neer om de verstopping te verwijderen.

Er zijn verschillende preventieve maatregelen die u kunt nemen om te voorkomen dat uw bad regelmatig verstopt raakt. Gebruik een afvoerplug om haren en andere vuildeeltjes op te vangen. Giet periodiek heet water, baking soda en azijn in de afvoer om ophoping van vuil te voorkomen

Chemische ontstoppers kunnen uw afvoersysteem beschadigen. De zuren in deze ontstoppers kunnen de afvoerleiding aantasten en schade aan de afvoer en het milieu veroorzaken

Het is verstandiger om professionele rioolhulp te zoeken als thuisoplossingen niet effectief zijn, u verspilt alleen uw tijd door door te gaan.

De kosten voor het ontstoppen van een bad door een professional variëren afhankelijk van de ernst van de verstopping en de locatie van de verstopping. In normale gevallen kost het ontstoppen van een bad tussen de € 100 en € 200.

error: Content is protected !!