9.8
(579 reviews)

Is een rioolreiniging nodig?

Rioolreiniging

Luigi Ontstoppingsdienst doet dat met plezier voor u

Zoekt u een betrouwbare en voordelige service voor het reinigen van uw riool? Luigi Ontstoppingsdienst heeft een landelijk netwerk van ervaren rioolspecialisten die u graag van dienst zijn. U kunt eenvoudig en snel een rioolexpert uit uw eigen regio bereiken via ons contactformulier of telefoonnummer. Wij helpen u zo spoedig mogelijk met uw rioolprobleem. Wilt u uw riool laten reinigen door een expert uit uw regio, zonder dat uw leidingen beschadigd raken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Stappen om te ontstoppen met Luigi Ontstoppingsdienst

Voor elk type spoedgevallen zijn onze rioolspecialisten 24/7 bereikbaar. Bespaar dus tijd en moeite door ons nu rechtstreeks telefonisch 
te bellen of ons contactformulier hieronder te gebruiken. Wij garanderen dat u uw afvoer snel en netjes ontstopt.

rioolreiningen

Trede 1

Is uw afvoer verstopt? Schakel Luigi Ontstoppingsdienst in om u te helpen. Vraag een offerte aan voordat u een afspraak maakt.

Luigi Ontstoppingsdienst

Trede 2

U krijgt volgens afspraak een bezoek van de rioolspecialist.

Rioolreiniging luigi

Trede 3

Gefeliciteerd met het succesvol reinigen van uw riool en het elimineren van uw vreselijk vervelende rioolproblemen

Hoe werkt rioolreiniging?

Rioolreiniging is een essentiële dienst om uw afvoer schoon en functioneel te houden. Maar hoe gaat rioolreiniging eigenlijk in zijn werk? En waarom is het zo belangrijk voor uw woning of bedrijf? In dit artikel leggen we het u uit.

Rioolreiniging: hoe werkt het?
Rioolreiniging is het verwijderen van vuil, vet, wortels, beton en andere obstakels uit uw riool. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de situatie en de diameter van uw riool. De meest voorkomende methoden zijn:

 • Hogedrukreiniging: hierbij wordt water onder hoge druk door het riool gespoten om het vuil los te maken en weg te spoelen.
 • Frezen: hierbij wordt een roterende frees door het riool geduwd om hardnekkige obstakels zoals wortels en beton te verwijderen.
 • Vacuümreiniging: hierbij wordt een vacuümwagen ingezet om het slib en het water uit het riool op te zuigen.

Rioolreiniging: waarom is het belangrijk?

Rioolreiniging is belangrijk om verschillende redenen, zoals:

 • Het voorkomen van verstoppingen, overstromingen en stankoverlast.
  Het verlengen van de levensduur van uw riool en het voorkomen van schade en lekkages.
 • Het verbeteren van de afvoercapaciteit en de hygiëne van uw riool.
 • Het verminderen van de milieubelasting en de CO2-uitstoot door het hergebruiken van water en het recyclen van afvalstoffen.

Rioolreiniging: wanneer moet het gebeuren?

Rioolreiniging moet regelmatig gebeuren om uw riool in goede staat te houden. De frequentie hangt af van de mate van vervuiling, het type riool en het gebruik ervan. Een algemene richtlijn is om uw riool minstens één keer per jaar te laten reinigen. Daarnaast is het verstandig om uw riool te laten inspecteren om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te verhelpen.

Rioolreiniging: wie kan het doen?

Rioolreiniging is een specialistische klus die u het beste kunt overlaten aan een professioneel bedrijf. Een rioolreinigingsbedrijf beschikt over de juiste apparatuur, kennis en ervaring om uw riool op een veilige, snelle en milieuvriendelijke manier te reinigen. Bovendien kan een rioolreinigingsbedrijf u ook adviseren over het onderhoud en de preventie van uw riool.

Rioolreiniging: waar kunt u terecht?

Als u op zoek bent naar een betrouwbaar en ervaren rioolreinigingsbedrijf, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn al 10 jaar gespecialiseerd in rioolreiniging en bieden u een snelle en duurzame oplossing voor al uw rioolproblemen. Wij reinigen uw riool met aandacht voor het milieu en zorgen voor een minimale overlast voor u en uw omgeving. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of meer informatie over onze rioolreinigingsdienst.

Er worden geen chemische stoffen gebruikt, zoals u kunt zien. Het reinigen van het riool kan heel goed zonder het milieu te belasten. De expert boort en verwijdert het vuil en spoelt de resten vervolgens weg door uw afvoer. Af en toe wordt er ook een zuigauto ingezet. Deze zuigt alle resten op en brengt ze naar een gecertificeerd verwerkingsbedrijf.

Onderhoudscontract voor rioolreiniging: voordelen en tips

Een onderhoudscontract voor rioolreiniging door Luigi Ontstoppingsdienst biedt u vele voordelen. U kunt rekenen op een professionele service, een preventieve aanpak en een scherpe prijs. In dit artikel geven we u enkele tips om het beste uit uw onderhoudscontract te halen.

Wat is een onderhoudscontract voor rioolreiniging?

Een onderhoudscontract voor rioolreiniging is een overeenkomst tussen u en Luigi Ontstoppingsdienst, waarbij wij op regelmatige basis uw riolering komen reinigen. Afhankelijk van uw situatie en wensen, kunt u kiezen voor een maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks onderhoud. Zo voorkomt u verstoppingen, lekkages, geurhinder en andere problemen met uw riolering.

Wat zijn de voordelen van een onderhoudscontract voor rioolreiniging?

Een onderhoudscontract voor rioolreiniging heeft verschillende voordelen, zoals:

 • U bespaart tijd en geld: u hoeft niet meer zelf uw riolering te reinigen of een spoedinterventie te betalen bij een verstopping. U betaalt een vast bedrag per onderhoudsbeurt, dat lager is dan een eenmalige reiniging.
 • U verlengt de levensduur van uw riolering: door uw riolering regelmatig te laten reinigen, voorkomt u slijtage, corrosie, breuken en andere schade aan uw leidingen. U vermijdt zo dure herstellingen of vervangingen in de toekomst.
 • U verbetert de hygiëne en het comfort in uw woning of bedrijf: door uw riolering regelmatig te laten reinigen, voorkomt u dat er vuil, vet, kalk, wortels, haar, zeepresten en andere afvalstoffen zich ophopen in uw leidingen. U voorkomt zo ook dat er onaangename geuren, schimmel, bacteriën en insecten ontstaan in uw riolering. U geniet zo van een frisse en gezonde leef- of werkomgeving.
Hoe kiest u het beste onderhoudscontract voor rioolreiniging?

Om het beste onderhoudscontract voor rioolreiniging te kiezen, moet u rekening houden met een aantal factoren, zoals:

 • De grootte en de leeftijd van uw riolering: hoe groter en ouder uw riolering is, hoe meer onderhoud ze nodig heeft. U kunt dit nagaan door een camera-inspectie te laten uitvoeren door Luigi Ontstoppingsdienst.
 • Het gebruik en de belasting van uw riolering: hoe intensiever en frequenter u uw riolering gebruikt, hoe meer onderhoud ze nodig heeft. Dit hangt af van het aantal personen of werknemers, het type afvalwater, het gebruik van chemische producten, enz.
 • De wettelijke verplichtingen en normen: afhankelijk van uw locatie en sector, kunt u verplicht zijn om uw riolering regelmatig te laten reinigen en controleren. Dit geldt bijvoorbeeld voor horecazaken, ziekenhuizen, scholen, industrieën, enz. U kunt dit nagaan bij uw gemeente of uw sectororganisatie.

Op basis van deze factoren, kunt u samen met Luigi Ontstoppingsdienst het meest geschikte onderhoudscontract voor rioolreiniging bepalen. Wij geven u graag advies op maat en een vrijblijvende offerte.

Neem vandaag nog contact op met Luigi Ontstoppingsdienst!

Wilt u meer weten over de voordelen en de mogelijkheden van een onderhoudscontract voor rioolreiniging door Luigi Ontstoppingsdienst? Neem dan vandaag nog contact op met ons. Wij staan altijd voor u klaar met onze professionele en klantvriendelijke service. U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of het online contactformulier op onze website3. Wij helpen u graag verder! 😊

Wat zijn de kosten voor rioolreiniging?

Rioolreiniging is een belangrijke dienst die zorgt voor een goede afvoer van afvalwater en het voorkomen van verstoppingen, lekkages en overstromingen. Maar wat bepaalt de prijs voor rioolreiniging? Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de kosten van rioolreiniging, zoals:

 • De grootte en de lengte van het riool: hoe groter en langer het riool, hoe meer tijd en materiaal er nodig is om het te reinigen. Ook de diameter van het riool speelt een rol, want voor kleine diameters zijn andere methoden nodig dan voor grote diameters.
 • De mate van vervuiling: hoe vuiler het riool, hoe intensiever de reiniging moet zijn. Sommige riolen hebben last van vet, kalk, wortels, zand of andere obstakels die moeilijk te verwijderen zijn. In dat geval kan er gebruik gemaakt worden van speciale technieken, zoals ice-piggen, reinigen met schaafijs.
 • De locatie en de bereikbaarheid van het riool: hoe makkelijker het riool te bereiken is, hoe lager de kosten. Als het riool op een moeilijk toegankelijke plaats ligt, bijvoorbeeld onder een gebouw of een weg, dan zijn er extra maatregelen nodig om het te reinigen. Ook de afstand tot het waterpunt en het afvoerpunt kan van invloed zijn op de prijs.

De prijs voor rioolreiniging is dus afhankelijk van meerdere factoren en kan per situatie verschillen. Het is daarom verstandig om een offerte aan te vragen bij onze rioolreinigingsbedrijf. Zo kunt u de beste keuze maken voor uw rioolreiniging.

Advies: Wilt u uw riool laten reinigen door een expert? U kunt altijd op uw vakman rekenen, ook voor spoedgevallen die geen uitstel dulden. Hij zorgt ervoor dat uw riool snel weer optimaal functioneert. Houd er wel rekening mee dat hij in de avonduren, de nacht of het weekend een extra toeslag vraagt. Het is daarom verstandiger om hem tijdens de normale kantooruren te laten komen. 😊

Zelf het rioolreinigen?

Hier zijn 6 praktische tips

Als u zelf uw riool wilt reinigen om verstoppingen, lekkages en stankoverlast te voorkomen of op te lossen, dan kunt u de volgende tips gebruiken:

Maak regelmatig de sifon schoon. De sifon is het bochtige stuk leiding onder uw wasbak, douche of bad dat de rioollucht tegenhoudt. U kunt de sifon losdraaien en schoonmaken met water en allesreiniger. Verwijder ook de haren en andere vuil uit het afvoerputje. Draai de sifon daarna weer goed vast.

Gebruik soda om uw afvoer te reinigen. Soda is een natuurlijk middel dat vet en vuil oplost in uw leidingen. U kunt een kopje soda oplossen in een liter heet water en dit door uw gootsteen, douche of wc gieten. Laat het een nacht inwerken en spoel het de volgende dag door met heet water.

Let op wat u door uw riool spoelt. Veel verstoppingen worden veroorzaakt door etensresten, vet, haren, vochtige doekjes, tampons, maandverband of andere voorwerpen die niet in het riool thuis horen. Gooi deze dingen liever in de prullenbak of de compostbak. Vet kunt u eerst afvegen met een doekje voordat u de vaat in de vaatwasser zet.

Gebruik een ontstoppingsveer of een hogedrukreiniger om hardnekkige verstoppingen te verwijderen. Een ontstoppingsveer is een lange metalen draad met een krul aan het uiteinde die u door de afvoer kunt duwen om de verstopping los te maken. Een hogedrukreiniger is een apparaat dat water onder hoge druk door de leidingen spuit om de verstopping weg te spoelen.

U ziet vaak reclames op tv over chemische ontstoppers. Ze lijken alle verstoppingen aan te kunnen. Dat is waar. Maar deze chemische ontstoppingsmiddelen zijn erg schadelijk voor u en uw omgeving:

 • Ze beschadigen uw afvoer en riool door veelvuldig gebruik en veroorzaken lekkages.
 • Ze komen via het riool in het milieu terecht en vervuilen het water en de bodem.
 • Ze kunnen nare brandwonden veroorzaken als ze in contact komen met uw huid.

Advies! Wij raden u sterk aan om deze schadelijke ontstoppers te vermijden en altijd te kiezen voor de veel goedkopere en milieuvriendelijke alternatieven als soda en azijn.

Schakel een professionele rioolservice in als u het riool niet zelf kunt reinigen. Een rioolspecialist heeft de juiste apparatuur en kennis om uw riool grondig te reinigen en te inspecteren op eventuele problemen. Een rioolreiniging kan u veel tijd, geld en overlast besparen op de lange termijn.

Neem een kijkje naar wat onze klanten over ons zeggen

9,8/10 is de score die we hebben gekregen uit 579 Recencies van onze tevreden klanten.

Sofie De Smet
Read More
Ik had een verstopte douche en Luigi kwam dezelfde dag nog langs om het op te lossen. Hij was zeer beleefd, efficiënt en netjes. Hij liet geen rommel achter en gaf me ook nog wat tips om toekomstige verstoppingen te voorkomen. Luigi is een geweldige loodgieter!
Thomas Vermeulen
Read More
Luigi heeft mijn toilet ontstopt met zijn speciale techniek en apparatuur. Hij was punctueel, betrouwbaar en eerlijk. Hij rekende me een redelijke prijs en gaf me een garantie op zijn werk. Luigi is de beste loodgieter die ik ooit heb ingehuurd!
Pieter De Vries
Read More
Luigi heeft mijn wasmachine ontstopt met zijn slimme camera en sonde. Hij was zeer geduldig, deskundig en behulpzaam. Hij legde me uit wat het probleem was en hoe hij het kon oplossen. Hij gaf me ook een eerlijke prijs en een factuur met garantie. Luigi is een loodgieter die ik aanbeveel!

Maak u eerste afspraak met ons

Heeft u toch nog andere vragen over uw rioolprobleem of heeft u een prijsopgave nodig voor uw ontstoppingen? Neem contact met onze ontstoppingsbedrijf op voor een bezoek van onze rioolspecialisten

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

U krijgt bezoek van de rioolspecialist uit uw regio

Zo snel mogelijk uw riool verlossen van het probleem?

Onze door u geselecteerde ontstoppingsdienst in uw regio lost het rioolprobleem graag voor u op. Mr Loodgieter Belgie
Neem contact

"Het grootste web van professionele
rioolspecialisten !"

error: Content is protected !!