9.8
(579 reviews)

keukenafvoer ontstoppen

keukenafvoer ontstoppen

Keuken Afvoer Verstopt?

Een verstopte keukenafvoer  kan veel problemen veroorzaken. Het water loopt niet meer goed weg, er ontstaat een vieze geur en er kunnen lekkages of overstromingen ontstaan. Sommige tekenen van een verstopte keukenafvoer zijn:

Borrelende geluiden, langzaam leeglopend water, vuil of vet in de gootsteen of een natte vloer. Als u deze symptomen opmerkt, is het verstandig om actie te ondernemen. Luigi ontstoppingsdienst staat voor u klaar om uw keukenafvoer  snel en vakkundig te ontstoppen als u het zelf niet kunt.

Waarom kiezen voor Luigi Ontstoppingsdienst?

Snelle responstijd

U kunt direct uw rioolspecialist bellen of mailen

Redelijke prijzen

Onze prijzen zijn transparant

Goed opgeleid

Al onze rioolspecialisten zijn goed opgeleid

Spoeddienst

In normale gevallen is uw rioolprobleem binnen 12 uur opgelost

Wat zorgt ervoor dat een keukenafvoer verstopt raakt?

Een verstopte keukenafvoer kan verschillende oorzaken hebben. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

 • Het wegspoelen van etensresten, vet of olie
 • Het gebruik van te veel of verkeerde afwasmiddel
 • Het aansluiten van een vaatwasser op de afvoer
 • Het hebben van een te smalle of gebogen afvoerbuis
 • Het hebben van een slechte beluchting of ontluchting van de afvoer
 • Het hebben van een beschadigde of verzakte afvoerleiding

Deze oorzaken kunnen leiden tot een ophoping van vuil, vet of lucht in de afvoer, waardoor deze verstopt raakt.

De keukenafvoer ontstoppen met 6 tips

Een verstopte keukenafvoer is erg vervelend, maar gelukkig zijn er een aantal tips om dit zelf op te lossen. Hier zijn zes tips om uw keukenafvoer te ontstoppen:

een vrouw die frisdrank vasthoudt om te ontstoppen

Giet een liter heet water in de afvoer en wacht een paar minuten. Herhaal dit een paar keer om het vuil los te maken.

Meng een kopje soda met een kopje azijn en giet dit in de afvoer. Laat dit een half uur inwerken en spoel dan na met heet water.

Gebruik een Plopper om een vacuüm te creëren in de afvoer. Beweeg de ontstopper op en neer om de verstopping los te trekken.

Gebruik een trekveer om de afvoer te reinigen. Duw de trekveer voorzichtig in de afvoer tot u weerstand voelt. Draai de trekveer rond en trek hem terug.

Maak de sifon onder de gootsteen los en maak hem schoon. Verwijder eventuele etensresten of vet uit de sifon en plaats hem terug.

Als de bovenstaande tips niet werken, kunt u het beste een professionele ontstoppingsdienst inschakelen. Zij hebben de juiste apparatuur en kennis om uw keukenafvoer snel en veilig te ontstoppen.

Dingen die u niet moet doen als uw keukenafvoer verstopt is!

Een verstopte keukenafvoer kan veel frustratie en schade veroorzaken. Daarom is het belangrijk om te weten wat u niet moet doen als de keukenafvoer verstopt is. Hier zijn vier dingen die u zeker moet vermijden:

Chemische ontstoppers

Deze kunnen de afvoerleidingen beschadigen of verergeren. Bovendien zijn ze schadelijk voor het milieu en uw gezondheid.

Metalen voorwerpen

Deze kunnen de afvoer krassen, buigen of breken. Gebruik liever een trekveer of een ontstopper van rubber of plastic.

Te veel kracht

Als u te hard duwt of trekt aan de afvoer, kunt u de leidingen losmaken of scheuren. Wees voorzichtig en geduldig bij het ontstoppen.

Negeren

Als u de verstopping negeert, kan deze erger worden. Het water kan gaan overlopen, lekken of stinken. Schakel zo snel mogelijk een professionele hulp in als u de verstopping niet zelf kunt oplossen.

Voorkom een verstopte keukenafvoer​

Om problemen en kosten te besparen, is het belangrijk om uw keukenafvoer niet te laten verstoppen. Hier zijn zes tips om uw keukenafvoer proper te maken:

Deze kunnen zich ophopen en een verstopping veroorzaken. Gebruik een zeefje of een prullenbak om ze op te vangen.

Dit helpt om het vuil en het vet weg te spoelen. U kunt ook een beetje soda of azijn toevoegen om de afvoer te reinigen.

Te veel of verkeerd afwasmiddel kan schuim of klonten vormen in de afvoer. Kies een afwasmiddel dat geschikt is voor uw waterhardheid en dosering.

Zorg ervoor dat de slang van de vaatwasser niet te lang of te kort is, en dat er geen knikken of bochten in zitten. Zo voorkomt u dat het water terugstroomt of lekt.

Een beschadigde of verzakte afvoerbuis kan de waterafvoer belemmeren of blokkeren. Laat de afvoerbuis regelmatig inspecteren en repareren door een vakman.

Twijfelt u of u een ontstoppingsdienst moet bellen of zelf de keukenafvoer ontstoppen?

Zelf de keukenafvoer ontstoppen? dat kan, maar dit raakt alleen de blokkades aan de oppervlakte. Bij een diepe of ingewikkelde verstopping is het raadzaam contact op te nemen met een professionele rioolspecialist. Een ervaren vakman maakt gebruik van specialistische apparatuur om uw keukenafvoer snel, grondig en veilig te ontstoppen.

Rioolspecialist

afvoer ontstoppen

Zelf ontstoppen

Laat de specialisten van Luigi Ontstoppingsdienst uw keukenafvoer verzorgen

Als uw keukenafvoer verstopt is, kunt u veel last hebben van wateroverlast, stank en schimmel. Het is daarom verstandig om uw keukenafvoer te laten ontstoppen door een vakman. Een vakman heeft de juiste apparatuur, kennis en ervaring om uw afvoer snel en grondig te reinigen.

Bovendien kan een vakman de oorzaak van de verstopping opsporen en eventuele schade aan de leidingen herstellen. Zo voorkomt u dat de verstopping terugkomt of erger wordt. Laat uw keukenafvoer ontstoppen door een vakman en geniet weer van een schone en frisse keuken.

 

Wat zijn de kosten voor het keukenafvoer ontstoppen?

afvoer ontstoppen
De kosten van het ontstoppen van de keukenafvoer kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals:
 • De locatie en de grootte van de verstopping. Hoe verder en groter de verstopping is, hoe meer tijd en moeite nodig is om hem op te lossen.
 • De methode en de materialen die gebruikt worden. Sommige methoden zijn sneller, effectiever of goedkoper dan andere. Bijvoorbeeld, een elektrische slang kan sneller werken dan een plopper, maar kan ook duurder zijn.
 • De arbeidsuren en de arbeidskosten. Hoe langer het duurt om de verstopping te verhelpen, hoe meer geld er aan loon wordt uitgekeerd aan de ontstoppingsdienst.
 • De extra’s en verborgen kosten. Soms kunnen er extra kosten aan verbonden zijn, zoals het leiden van een beerput, het vervangen van een leiding of het reinigen van een afvoerput.
De gemiddelde kosten voor het ontstoppen van een afvoer in de keuken liggen tussen de € 150 en € 700

Stappen om te ontstoppen met Luigi Ontstoppingsdienst

Voor elk type spoedgevallen zijn onze rioolspecialisten 24/7 !! bereikbaar !!. Bespaar dus tijd en moeite door ons nu rechtstreeks telefonisch
te bellen of ons contactformulier hieronder te gebruiken. Wij garanderen dat u uw keukenafvoer snel en netjes ontstopt.

afvoer ontstopt

Trede 1

Is uw keukenafvoer verstopt? Schakel Luigi Ontstoppingsdienst in om u te helpen. Vraag een offerte aan voordat u een afspraak maakt.​

Luigi Ontstoppingsdienst

Trede 2

U krijgt volgens afspraak een bezoek van de rioolspecialist.

afvoer verstopt

Trede 3

Gefeliciteerd met het ontstoppen van uw keukenafvoer en het wegwerken uw vreselijk hinderlijke afvoerrioolproblemen

Maak u eerste afspraak met ons

Heeft u toch nog andere vragen over uw rioolprobleem of heeft u een prijsopgave nodig voor uw ontstoppingen? Neem contact met onze ontstoppingsbedrijf op voor een bezoek van onze rioolspecialisten

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

U krijgt bezoek van de rioolspecialist uit uw regio

Zo snel mogelijk uw riool verlossen van het probleem?

Onze door u geselecteerde ontstoppingsdienst in uw regio lost het rioolprobleem graag voor u op. Mr Loodgieter Belgie
Neem contact

"Het grootste web van professionele
rioolspecialisten !"

Is uw verstopping anders dan beschreven op deze pagina?

Wij raden u aan onze andere ontstoppingsdiensten te bekijken

Neem een kijkje naar wat onze klanten over ons zeggen

9,8/10 is de score die we hebben gekregen uit 579 Recencies van onze tevreden klanten.

Lotte de Jong
Read More
Ik had een probleem met mijn doucheafvoer. Luigi kwam snel langs en loste het op. Hij was zeer professioneel en efficiënt. Hij gaf me ook enkele tips om toekomstige verstoppingen te voorkomen.
Pieter Bakker
Read More
Luigi is een geweldige loodgieter. Hij heeft mijn toilet ontstopt in een mum van tijd. Hij was schoon en netjes. Hij rekende me een eerlijke prijs. Ik raad hem aan iedereen aan.
Sofie van Dijk
Read More
Luigi heeft mijn badkuip ontstopt met een speciale machine. Hij was snel en vakkundig. Hij liet alles netjes achter. Ik ben erg blij met zijn service.

Vragen die vaak worden gesteld

Vraag over het keukenafvoer ontstoppen

Om zelf uw keukenafvoer te ontstoppen, kunt u een rubberen ontstopper, soda en azijn, of een trekveer gebruiken. Deze methoden helpen om het vuil en het vet in de afvoer los te maken en weg te spoelen.

Een verstopte keukenafvoer kan komen door:

 • Etensresten, vet of olie die blijven hangen
 • Te veel of verkeerd afwasmiddel
 • Beschadigde of verzakte afvoerbuis

U moet een rioolspecialist inschakelen als u de verstopte keukenafvoer niet zelf kunt ontstoppen, of als u last heeft van lekkage, borrelende geluiden of stankoverlast. Een rioolspecialist kan het probleem opsporen en verhelpen.

Het laten ontstoppen van een afvoer in de keuken kost gemiddeld € 150 – € 700. De prijs hangt af van de ernst, de methode en de tarieven van de ontstoppingsdienst.

error: Content is protected !!