9.8
(579 reviews)

Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Een verstopte gootsteen is erg vervelend en kan schadelijk zijn voor het huishouden. Het water loopt niet goed weg, er ontstaat een vieze geur en er kunnen lekkages of overstromingen ontstaan. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zelf de gootsteen te ontstoppen, zoals met een plopper, soda of azijn. Maar als deze methodes niet werken, of als de verstopping steeds terugkomt, dan is het verstandig om een expert in te schakelen. 

Luigi ontstoppingsdienst is een betrouwbaar en professioneel bedrijf dat u graag helpt met het ontstoppen van uw gootsteen. U kunt contact opnemen via onze website of telefoonnummer voor een snelle en voordelige service. Luigi ontstoppingsdienst zorgt ervoor dat uw gootsteen weer goed doorloopt en dat u geen last meer heeft van verstoppingen.

Waarom kiezen voor Luigi Ontstoppingsdienst?

Snelle responstijd

U kunt direct uw rioolspecialist bellen of mailen

Redelijke prijzen

Onze prijzen zijn transparant

Goed opgeleid

Al onze rioolspecialisten zijn goed opgeleid

Spoeddienst

In normale gevallen is uw rioolprobleem binnen 12 uur opgelost

Wat zorgt ervoor dat een gootsteen verstopt raakt?

Een verstopte gootsteen is een veelvoorkomend probleem in de keuken. Het water loopt niet meer goed weg en er ontstaat een nare geur. Maar hoe komt het dat een gootsteen verstopt raakt? Hier zijn enkele mogelijke oorzaken:

 • Eten en vet: Als u veel eten en vet gebruikt in de keuken, kan dit makkelijk ophopen in de gootsteen. Dit kan leiden tot een verstopping die het water niet meer laat doorstromen.
 • Oude of defecte riolering: Als de riolering van uw huis oud of defect is, kan deze sneller dichtslaan door roest of slijtage. Dit kan ook een verstopping veroorzaken in de gootsteen.
 • Verkeerde afvoerleiding: Als u niet de juiste afvoerleiding gebruikt voor uw gootsteen, kan dit ook problemen geven.
 • Bijvoorbeeld als u een te grote of te kleine leiding gebruikt, of als u een leiding gebruikt die niet geschikt is voor het waterverbruik in uw huis.
 • Schoonmaakmiddelen: Laat geen restjes van zeep- of schoonmaakmiddelen in uw gootsteen zitten. Deze kunnen ook voor een verstopping zorgen.
 • Vreemde voorwerpen: Wees voorzichtig dat u geen sieraden of speelgoed in de gootsteen laat vallen.

Zelf het gootsteen ontstoppen? Hier zijn 7 van de beste manieren

Een gootsteen die verstopt zit komt vaak voor in de keuken. Het kan zorgen voor nare luchtjes, lekkages en wateroverlast. Gelukkig kunt u zelf uw gootsteen ontstoppen met een aantal tips, zonder dat u een loodgieter nodig heeft. Hier zijn acht tips om uw gootsteen weer goed te laten werken:

Een ontstopper of plopper is een handig hulpmiddel om een verstopte gootsteen te ontstoppen. Plaats de rubberen kop over de afvoer en duw en trek krachtig. Zo creëer je een vacuüm dat de verstopping los trekt.

De zwanenhals of sifon is een bocht in de afvoer die vuil kan verzamelen. Om deze schoon te maken, moet u deze losdraaien en onder de kraan spoelen. Zo voorkomt u verstoppingen en nare geuren.

Een natuurlijke manier om je gootsteen te ontstoppen is om baking soda te mengen met heet water of azijn. Doe dit mengsel in de afvoer en laat het een nacht staan. Spoel het de volgende dag door met heet water.

Plaats een vaatwastablet in de gootsteen en giet er kokend water overheen. Laat dit ook een nacht intrekken en spoel het de volgende dag uit.

Gebruik een stofzuiger om de verstopping weg te zuigen. Zorg dat er geen water meer in de gootsteen staat.

Gebruik een trekveer om de verstopping te verwijderen. Duw de veer voorzichtig door de afvoer tot u weerstand voelt. Draai de veer dan rond en trek hem terug.

Gebruik een afwasmiddel en kokend water om de gootsteen te ontstoppen. Doe wat afwasmiddel in de afvoer en giet er kokend water overheen.

Met deze tips kunt u zelf uw gootsteen ontstoppen en voorkomen dat u een dure loodgieter moet inschakelen. Als de verstopping echter hardnekkig is of steeds terugkomt, dan is het verstandig om toch een rioolspecialist te raadplegen.

een vrouw die frisdrank vasthoudt om te ontstoppen

Dingen die u niet moet doen als uw gootsteen verstopt is!

Chemische ontstoppers

Deze kunnen uw leidingen beschadigen of gevaarlijke dampen veroorzaken

Cola

Dit kan weliswaar vet oplossen, maar ook suiker achterlaten die de verstopping erger maakt.

Koffieprut

Dit kan een sliblaag vormen in uw afvoer die moeilijk te verwijderen is

Frituurvet of jus

Dit stolt als het afkoelt en kan uw afvoer volledig blokkeren

Schoonmaakmiddelen

Laat geen resten van zeep- of schoonmaakmiddelen achter in uw gootsteen. Ook deze blokkeren uw afvoer

Vreemde voorwerpen

Kijk uit dat u niet per ongeluk sieraden of kinderspeelgoed doorspoelt

Te lang wachten

Als u merkt dat uw gootsteen langzaam leegloopt, onderneem dan meteen actie. Hoe langer u wacht, hoe erger de verstopping wordt

Voorkom een verstopte gootesteen​

Een gootsteen die verstopt raakt kan veel overlast veroorzaken in de keuken. Het is daarom belangrijk om te weten hoe u dit kunt voorkomen. Hier zijn enkele tips:

 • Spoel geen etensresten, vet of olie door de gootsteen. Gebruik een zeefje om deze op te vangen en gooi ze weg in de prullenbak.
 • Spoel de gootsteen regelmatig door met heet water. Dit helpt om vuil en vet op te lossen en weg te spoelen.
 • Gebruik soda om de gootsteen te reinigen. Meng soda met heet water of azijn en giet dit in de gootsteen. Laat dit een nacht inwerken en spoel het de volgende dag door.
 • Gebruik HG afvoerreiniger om gootsteenverstoppingen te voorkomen. Deze bestaat uit zes sticks die op basis van natuurlijke enzymen en microben de verstopping oplossen. Doe elke maand een stick in de gootsteen

Twijfelt u of u een ontstoppingsdienst moet bellen of zelf de gootsteen ontstoppen?

Zelf het gootsteen ontstoppen? dat kan, maar dit raakt alleen de blokkades aan de oppervlakte. Het beste kunt u zo snel mogelijk een rioolspecialist inschakelen. Een ervaren vakman maakt gebruik van specialistische apparatuur om uw gootsteen grondig , snel en veilig te ontstoppen.

contact

Rioolspecialist

afvoer ontstoppen

Zelf ontstoppen

Ontstop de gootsteen door een rioolspecialist

Een gootsteen ontstoppen door een rioolspecialist heeft veel voordelen. Een rioolspecialist:

 • Heeft de juiste kennis en ervaring om de oorzaak en de locatie van de verstopping te vinden.
 • Beschikt over professionele apparatuur en materialen om de gootsteen snel en effectief te ontstoppen.
 • Kan de gootsteen reinigen en inspecteren om toekomstige verstoppingen te voorkomen.
 • Biedt een eerlijke prijs en een goede service

Wat zijn de kosten voor het gootsteen ontstoppen?

afvoer ontstoppen

De kosten voor het ontstoppen van een gootsteen hangen af van verschillende factoren, zoals:

 • De oorzaak en de locatie van de verstopping. Hoe ernstiger en dieper de verstopping is, hoe meer tijd en moeite het kost om deze op te lossen.
 • De methode en de apparatuur die gebruikt worden om de gootsteen te ontstoppen. Sommige methodes zijn eenvoudiger en goedkoper dan andere, zoals een plopper. Andere methodes vereisen professionele apparatuur en materialen, zoals een elektrische slang, een trekveer of een ontstoppingsmiddel.
 • De rioolspecialist die u kiest om de gootsteen te ontstoppen. Rioolspecialisten kunnen verschillende tarieven hanteren, afhankelijk van hun ervaring, kwaliteit en service. Ook kunnen ze een uurtarief of een vaste prijs rekenen, afhankelijk van de situatie.

Advies!!! Wilt u vooraf vrijblijvend een prijsopgave krijgen? Wij verzoeken u vriendelijk uw centrale dienst te bellen en hen te vragen u door te verbinden met een van de rioolspecialisten om uw situatie uitgebreid aan hen uit te leggen. Ze luisteren naar uw uitleg en stellen specifieke vragen met als doel een nauwkeurige prijs voor uw probleem te schatten. Is de kostenraming acceptabel? Neem dan meteen contact op voor een vakkundige ontstopping van uw gootsteen. Hoe eerder u de beslissing neemt, hoe beter voor u!

Stappen om te ontstoppen met Luigi Ontstoppingsdienst

Voor elk type spoedgevallen zijn onze rioolspecialisten 24/7 !! bereikbaar !!. Bespaar dus tijd en moeite door ons nu rechtstreeks telefonisch
te bellen of ons contactformulier hieronder te gebruiken. Wij garanderen dat u uw gootsteen snel en netjes ontstopt.

afvoer ontstopt

Trede 1

Is uw gootsteen verstopt? Schakel onze bedrijfsafvoerspecialisten in om u te helpen. Vraag een offerte aan voordat u een afspraak maakt.

Luigi Ontstoppingsdienst

Trede 2

U krijgt volgens afspraak een bezoek van de rioolspecialist.

afvoer verstopt

Trede 3

Gefeliciteerd met het ontstoppen van uw gootsteen en het wegwerken uw vreselijk hinderlijke afvoerrioolproblemen

Maak u eerste afspraak met ons

Heeft u toch nog andere vragen over een rioolprobleem of heeft u een prijsopgave nodig voor uw ontstoppingen? Neem contact met onze ontstoppingsbedrijf op voor een bezoek van onze rioolspecialisten

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

U krijgt bezoek van de rioolspecialist uit uw regio

Zo snel mogelijk uw riool verlossen van het probleem?

Onze door u geselecteerde ontstoppingsdienst in uw regio lost het rioolprobleem graag voor u op. Mr Loodgieter Belgie
Neem contact

"Het grootste web van professionele
rioolspecialisten !"

Is uw verstopping anders dan beschreven op deze pagina?

Wij raden u aan onze andere ontstoppingsdiensten te bekijken

Neem een kijkje naar wat onze klanten over ons zeggen

9,8/10 is de score die we hebben gekregen uit 452 Recencies van onze tevreden klanten.

Jeroen van der Veen
Read More
Ik ben erg tevreden over de service van Luigi. Hij kwam snel langs toen ik hem belde voor een verstopte afvoer in de keuken. Hij was vriendelijk, beleefd en vakkundig. Hij wist precies wat hij moest doen om het probleem op te lossen. Hij maakte alles netjes schoon na afloop. Ik raad Luigi aan iedereen aan die een betrouwbare loodgieter zoekt.
Sofia de Jong
Read More
Luigi heeft mij uitstekend geholpen met een verstopping in de badkamer. Hij was er binnen een uur nadat ik hem had gebeld. Hij ging meteen aan de slag en wist de verstopping snel te verhelpen. Hij liet me zien wat de oorzaak was en gaf me tips om het te voorkomen. Hij was zeer professioneel, klantvriendelijk en betaalbaar. Ik zou Luigi zeker aanbevelen aan anderen.
Johannes van Dijk
Read More
Luigi heeft mijn gootsteen ontstopt met veel geduld en vakmanschap. Hij was vriendelijk en beleefd. Ik ben zeer tevreden met zijn werk.

Vragen die vaak worden gesteld

Vraag over het afvoer ontstoppen

Om uw gootsteen te ontstoppen, kunt u een van de volgende methodes proberen:

 • Gebruik een plopper om de verstopping los te trekken.
 • Meng soda met azijn en giet dit in de gootsteen.
 • Gebruik een ontstoppingsveer om de verstopping te verwijderen.

U moet een professional bellen als de gootsteen verstopt blijft na het proberen van verschillende methodes, zoals soda, azijn, plopper of ontstoppingsmiddel.

Een gootsteen raakt verstopt door etensresten, vet, olie, zeep, schoonmaakmiddelen, verouderde leidingen of problemen met de afvoerpijp.

Spoel geen etensresten, vet of olie door de gootsteen. Gebruik een zeefje om deze op te vangen. Spoel de gootsteen regelmatig door met heet water en soda.

De kosten voor het ontstoppen van een gootsteen hangen af van de oorzaak, de locatie, de methode en de loodgieter.

Nee, dat is geen goed idee. Chemische ontstoppers kunnen je leidingen beschadigen, gevaarlijke dampen veroorzaken en slecht zijn voor het milieu.

error: Content is protected !!