9.8
(579 reviews)

Droger ontstoppen: hoe en waarom?

Droger ontstoppen

Een droger is een handig apparaat om je was snel en makkelijk te drogen. Maar soms kan je droger een onaangename geur verspreiden, of zelfs helemaal stoppen met werken. Dit kan komen door een verstopte afvoer, die het condenswater niet goed kan afvoeren. Een verstopte afvoer kan ook leiden tot lekkages, schimmelvorming en brandgevaar.

Hoe kun je je droger ontstoppen? Je kunt proberen om de afvoerslang los te koppelen en schoon te spoelen met heet water. Ook kun je de afvoeropening in de muur of de vloer controleren op vuil en verstoppingen. Als dat niet helpt, heb je een professionele ontstoppingsdienst nodig.

Luigi Ontstoppingsdienst is een betrouwbare en ervaren partner voor voor het ontstoppen van je droger. Wij kunnen je droger ontstoppen met behulp van moderne technieken en materialen, zodat je weer kunt genieten van een frisse en droge was. Bovendien geven wij je tips om je droger in de toekomst schoon en vrij te houden.

Neem dus snel contact op met Luigi Ontstoppingsdienst voor een snelle en voordelige oplossing voor je droger ontstoppen.

Bram de Wit
Read More
Luigi is een professionele loodgieter. Hij heeft mijn kelder ontstopt met een boor. Hij was kundig en nauwkeurig. Hij gaf me een eerlijke offerte. Ik vertrouw hem helemaal.
Sara de Koning
Read More
Luigi is een geweldige loodgieter. Hij heeft mijn fontein ontstopt met een schep. Hij was creatief en vindingrijk. Hij maakte geen rotzooi. Ik vind hem fantastisch.
Noah van der Meer
Read More
Luigi heeft mijn regenpijp ontstopt met een ladder. Hij was moedig en slim. Hij werkte veilig en snel. Ik ben heel blij met zijn hulp.

Waarom kiezen voor Luigi Ontstoppingsdienst?

Snelle responstijd

U kunt direct uw rioolspecialist bellen of mailen

Redelijke prijzen

Onze prijzen zijn transparant

Goed opgeleid

Al onze rioolspecialisten zijn goed opgeleid

Spoeddienst

In normale gevallen is uw rioolprobleem binnen 12 uur opgelost

Wat zorgt ervoor dat een droger verstopt raakt?

Een droger afvoer kan verstopt raken door verschillende oorzaken, zoals:

 • Ophoping van pluisjes, haren en stof in de afvoerslang of de afvoeropening
 • Ophoping van zeepresten, vetten en kalk in de afvoerleidingen
 •  Beschadiging, breuk of verzakking van de afvoerleidingen
 • Verkeerde aansluiting of installatie van de droger of de afvoer.

Voorkom dat je droger verstopt raakt in 5 stappen

Wil je voorkomen dat je droger verstopt raakt? U kunt deze 5 stappen volgen:
afvoer Droger ontstoppen​

Schakel de droger uit en haal de stekker uit het stopcontact. Als je een gasdroger hebt, draai dan ook de gaskraan dicht.

Verwijder de afvoerslang van de droger en spoel deze schoon met heet water. Je kunt ook een drogerborstel gebruiken om het pluis en vuil uit de slang te halen.

Maak de afvoeropening in de muur of de vloer schoon met een stofzuiger of een borstel. Verwijder eventuele obstakels of vuil die de afvoer kunnen blokkeren.
Maak de droger zelf schoon door de pluizenfilter te legen en de trommel af te nemen met een vochtige doek. Controleer ook of er geen pluis of vuil in de ventilatieopeningen zit.
Sluit de afvoerslang weer aan op de droger en de afvoeropening. Steek de stekker weer in het stopcontact en zet de gaskraan weer open als je een gasdroger hebt.

Let op! Chemische ontstoppers zijn schadelijk en gevaarlijk!

Gebruik geen bijtende gootsteenonstoppers die uw huid kunnen verbranden als u ze aanraakt. Ze beschadigen de leidingen en uw droger en zijn slecht voor het milieu. Ga daarom voor ecologische en voordelige opties in plaats van kostbare chemische producten als de afvoer van uw droger verstopt zit.

Zelf je droger ontstoppen met 3 tips

U kunt uw droger of wasmachine zelf ontstoppen met een aantal spullen. Zorg dat u versleten doeken, plastic handschoenen, zuiveringszout, natuurazijn en een ontstoppingsveer klaar hebt liggen.

Gebruik soda en azijn

Giet een kopje soda in de afvoer van de droger en laat het een paar minuten inwerken. Giet er dan een kopje azijn bij en laat het bruisen. Spoel na met heet water

Gebruik een trekveer

Schuif de trekveer voorzichtig in de afvoer van de droger en draai hem rond. Trek de trekveer er weer uit en verwijder het vuil dat eraan blijft hangen

Gebruik een ontstoppingsmiddel

Kies een milieuvriendelijk en veilig ontstoppingsmiddel dat geschikt is voor de droger. Volg de instructies op de verpakking en giet het middel in de afvoer van de droger. Laat het inwerken en spoel na met water .

Twijfelt u of u een ontstoppingsdienst moet bellen of zelf de afvoer ontstoppen?

Zelf uw afvoer ontstoppen? dat kan, maar dit raakt alleen de blokkades aan de oppervlakte. Bij een diepe of ingewikkelde verstopping is het raadzaam contact op te nemen met een professionele rioolspecialist. Een ervaren vakman maakt gebruik van specialistische apparatuur om uw afvoer snel, grondig en veilig te ontstoppen.

contact

Rioolspecialist

Droger ontstoppen

Zelf ontstoppen

Droger afvoer ontstoppen door vakman

Een droger ontstoppen is een lastige taak, vooral omdat de blokkade vaak verder in de leiding zit. Onze raad is om gauw de assistentie van onze deskundige rioolspecialist. Hij heeft gespecialiseerd materiaal en kennis om de blokkade doeltreffend te verwijderen, zodat u gauw weer gebruik kunt maken van uw droger. Twijfel niet te lang en bel nu om tijd en frustratie te besparen. Luigi Ontstoppingsdienst staat voor u klaar om u snel en vakkundig te helpen ontstoppen.

Wat zijn de kosten voor het afvoer droger ontstoppen?

verstopte droger kosten

De kosten voor het ontstoppen van een droger afvoer hangen af van verschillende factoren, zoals:

 • Het soort verstopping: is het een lokale verstopping in de droger zelf, of een algemene verstopping in de riolering? Een lokale verstopping is meestal makkelijker en goedkoper te verhelpen dan een algemene verstopping.
 • De ernst van het probleem: hoe diep zit de verstopping en hoe hardnekkig is het? Hoe langer en moeilijker de ontstoppingsdienst bezig is, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 • De werkzaamheden die de vakman moet uitvoeren: moet de vakman alleen de droger ontstoppen, of ook andere werkzaamheden verrichten, zoals het reinigen van de leidingen, het inspecteren van de riolering, het vervangen van onderdelen of het herstellen van schade?
 • De tarieven van de ontstoppingsdienst: elke ontstoppingsdienst hanteert zijn eigen tarieven, die kunnen variëren afhankelijk van de regio, de dag, het tijdstip en de duur van de interventie.

Tips: Heeft u hulp nodig met uw verstopping? Bel Luigi Ontstoppingsdienst voor een vrijblijvende offerte. Wij ontstoppen alle afvoeren snel en vakkundig.

Stappen om te ontstoppen met Luigi Ontstoppingsdienst

Voor elk type spoedgevallen zijn onze rioolspecialisten 24/7 bereikbaar. Bespaar dus tijd en moeite door ons nu rechtstreeks telefonisch 
te bellen of ons contactformulier hieronder te gebruiken. Wij garanderen dat u uw afvoer droger snel en netjes ontstopt.

Droger ontstoppen

Trede 1

Is uw droger afvoer verstopt? Schakel onze bedrijfsafvoerspecialisten in om u te helpen. Vraag een offerte aan voordat u een afspraak maakt.

Luigi Ontstoppingsdienst

Trede 2

U krijgt volgens afspraak een bezoek van de rioolspecialist.

Droger verstoppt

Trede 3

Gefeliciteerd met het ontstoppen van uw droger afvoer en het wegwerken uw vreselijk hinderlijke afvoerrioolproblemen

Maak u eerste afspraak met ons

Heeft u toch nog andere vragen over uw rioolprobleem of heeft u een prijsopgave nodig voor uw ontstoppingen? Neem contact met onze ontstoppingsbedrijf op voor een bezoek van onze rioolspecialisten

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

U krijgt bezoek van de rioolspecialist uit uw regio

Zo snel mogelijk uw riool verlossen van het probleem?

Onze door u geselecteerde ontstoppingsdienst in uw regio lost het rioolprobleem graag voor u op. Mr Loodgieter Belgie
Neem contact

"Het grootste web van professionele
rioolspecialisten !"

Heeft u last van een ander soort verstopping?

Bekijk ook onze andere ontstoppingsdiensten

Neem een kijkje naar wat onze klanten over ons zeggen

9,8/10 is de score die we hebben gekregen uit 579 Recencies van onze tevreden klanten.

Mila de Haan
Read More
Luigi is een kwaliteitsvolle loodgieter. Hij heeft mijn radiator ontstopt met een hamer. Hij was deskundig en voorzichtig. Hij gaf me een goede garantie. Ik raad hem zeker aan.
Levi de Groot
Read More
Luigi is een fantastische loodgieter. Hij heeft mijn sifon ontstopt met een draad. Hij was flexibel en innovatief. Hij maakte geen krassen. Ik ben erg onder de indruk van zijn werk.
Jan
Read More
Ik ben zo blij dat Luigi mijn gootsteen heeft ontstopt. Hij was snel, vakkundig en vriendelijk. Hij heeft me veel tijd en moeite bespaard. Bedankt, Luigi!

Vragen die vaak worden gesteld

Vraag over het afvoer ontstoppen

Een verstopte afvoer bij een droger kan komen door:

 • Pluisjes, haren en stof in de afvoerslang of de afvoeropening
 • Zeepresten, vetten en kalk in de afvoerleidingen
 • Beschadiging, breuk of verzakking van de afvoerleidingen
 • Verkeerde aansluiting of installatie van de droger of de afvoer

Een mogelijke manier om uw droger te ontstoppen is om een mengsel van baking soda en azijn te gebruiken. Dit kan helpen om de verstopping te verminderen en de afvoer schoon te maken. Volg deze stappen om het zelf te proberen:

 • Giet een liter heet water in de droger.
 • Vul de afvoer met het mengsel van baking soda en azijn. Gebruik niet meer dan twee eetlepels baking soda per liter water.
 • Sluit de afvoer af met een rubberen stopcontact of een doekje.
 • Laat het mengsel ongeveer 15 minuten inwerken.
 • Open de afvoer en spoel hem uit met heet water.
 • Herhaal dit proces indien nodig totdat de afvoer vrij is.

Een mogelijke manier om uw droger te ontstoppen met een trekveer is als volgt:

 • Bereid een oude doek voor om eventuele vuil op te vangen.
 • Rol de ontstoppingsveer helemaal uit. Maak de veer glad en recht.
 • Steek het puntje van de handbediende trekveer in de verstopte afvoer. Bij bochten kan het nodig zijn om wat te wrikken, duwen en trekken.
 • Draai het handvat van de veer, oefen druk uit, trek terug en breek zo de blokkade af.
 • Trek de ontstoppingsveer langzaam uit de afvoer en maak het schoon.
 • Spoel de veer schoon en laat het water even lopen om te controleren of de verstopping helemaal weg is.
error: Content is protected !!